Продължават да търсят наркотици край българските брегове

Продължават да търсят наркотици край българските брегове - E-Burgas.com

Продължава щателното претърсване на черноморското крайбрежие, след като вчера МВР откри рекордно количество от 170 кг кокаин в района на Шабла, при операция проведена съвместно с румънските власти. Възможно е намереният кокаин да е същият, като открития в Румъния.

„Операцията продължава. През нощта от 6 до 12 човека на смяна са проверявали. Изкарахме ги с лодка. С тази от вчера са открити общо 3 спасителни жилетки, но това не е гаранция, че има други чували с наркотика”, заяви пред Нова телевизия главен инспектор Галин Петков, началник на граничното полицейско управление в Каварна.

„Много е възможно това да са количества от Румъния спрямо теченията и вятъра. В рамките на месец ще са готови експертизите, които ще докажат дали това е същия кокаин, открит в северната ни съседка”, допълни инспекторът.

По думите му Районът ще продължава да се проверява в рамките на още 2-3 седмици, за да се изясни това.

Същото каза и апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Според него пакетите са много подобни на външен вид с румънските, но пълното съвпадение ще се установи след химическата експертиза.

Той предупреди хората в никакъв случай да не се опитват да употребяват веществото. „Има данни, че намереният кокаин е в 90% чисто вещество – той никога не се употребява в този вид. Смесва се с други вещества в съотношение 1 към 3. Употребата му може да доведе до много тежко натравяне”, уточни Чавдаров. По думите му ще бъде извършен анализ дали предишна пратка от същата партида не е продавана преди в България.

Коментари

Още от последните новини