Пристигнаха първите ваксини срещу K19, в Бургас ваксинирането започва утре

Пристигнаха първите ваксини срещу K19, в Бургас ваксинирането започва утре - E-Burgas.com

9750 дози вече са във фризера на Националния център по заразни и паразитни болести в София. Започваме логистика за разпределение Това каза здравният министър Костадин Ангелов, който посрещна пристигането им. Той потвърди, че ще е първият ваксиниран българин.Пристигнали са и информационни материали, насочени към лекарите и пациентите за добиване на достатъчно информация.

Ваксинирането започва на 27 декември едновременно в София, Пловдив и Бургас. На 28 декември ваксините тръгват към Враца и Велико търново. Здравните власти отчитат ръст на желаещите да се ваксинират.

„Амбицията ни е да постигнем 70% ваксинирани българи. След като постигнем това число, ще хвърлим маските, ще започнем да се виждаме, да виждаме своите близки, да ходим на театър и кино”, заяви министър Ангелов.

Свързани статии
Лекари сигнализират до Сербезова за важна детска ваксина 393 новозаразени с COVID-19 за денонощието, починаха 36 души Проф. Чорбанов представя българската ваксина срещу ковид есента 652 нови случая на ковид, 31 души са починали Доц. Ангел Кунчев: До 2-3 месеца ще има лекарство срещу ковид -19 Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигурява зелен коридор за ваксинации срещу КОВИД-19 по празниците 1 759 са новите случаи на коронавирус Ковид взе нови 14 жертви за ден в областта Медици: Получилите първа доза от "Астра Зенека" да се ваксинират и с втора Германия готова да закупи руската ваксина без посредничеството на ЕС
Тагове
covid 19 ваксина
Коментари

Още от последните новини