Превръщат Водната кула в Поморие в музей на рибарството (Снимки)

Превръщат Водната кула в Поморие в музей на рибарството (Снимки) - E-Burgas.com

Стартират строителните дейности по проекта за реконструкцията на съществуващата Водна кула и превръщането ѝ до началото на следващия туристически сезон в Арт комплекс с музей на рибарството, .

Договорът за безвъзмездно финансиране бе подписан през октомври 2020 г. между Община Поморие, Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 и МИРГ Поморие.

Проектът за реконструкцията на разрушеното и опасно съоръжение предвижда обособяване на мултифункционална зала с експозиция на различни елементи свързани с историята на града и рибарството, представяни на интерактивни мултимедийни екрани, технически зони, панорамна площадка, паркоустройство и благоустройство на дворното пространство.

Паралелно с този, ще се изпълни и проект за цялостна реконструкция на съществуващите в близост до водната кула обекти (складове и гаражи) и превръщането им в арт ателиета за приложно и изящно изкуство.

Основната цел на проекта е новите ателиета да съчетават функциите на експозиционни площи и занаятчийски ателиета, тематиката, на които е “Рибарството като култура и бита на рибарите”.

Галерия
Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
Поморие рибарство
Коментари

Още от последните новини