Превръщат Водната кула в Поморие в музей на рибарството (Снимки)

Превръщат Водната кула в Поморие в музей на рибарството (Снимки) - E-Burgas.com

Стартират строителните дейности по проекта за реконструкцията на съществуващата Водна кула и превръщането ѝ до началото на следващия туристически сезон в Арт комплекс с музей на рибарството, .

Договорът за безвъзмездно финансиране бе подписан през октомври 2020 г. между Община Поморие, Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 и МИРГ Поморие.

Проектът за реконструкцията на разрушеното и опасно съоръжение предвижда обособяване на мултифункционална зала с експозиция на различни елементи свързани с историята на града и рибарството, представяни на интерактивни мултимедийни екрани, технически зони, панорамна площадка, паркоустройство и благоустройство на дворното пространство.

Паралелно с този, ще се изпълни и проект за цялостна реконструкция на съществуващите в близост до водната кула обекти (складове и гаражи) и превръщането им в арт ателиета за приложно и изящно изкуство.

Основната цел на проекта е новите ателиета да съчетават функциите на експозиционни площи и занаятчийски ателиета, тематиката, на които е “Рибарството като култура и бита на рибарите”.

Галерия
Свързани статии
ВиК обещава: Пускаме водата в Поморие до обядПоморие кандидатства за саниране на училища и детски градини в общинатаНовото модерно пристанище в Поморие получи зелена светлина за ползване В Поморие продължават санирането на блокове и училища (Снимки)Нов живот за бившата Ритуална зала в Поморие (Снимки)Плаващ фонтан и други проекти в Поморие за следващото лято (Снимки)Отмениха приемните дни в Поморие заради коронавирусаОтварят триажен кабинет за пациенти със съмнение за ковид в ПомориеПожарникари от Поморие обучиха доброволци в гасенето на пожари (Снимки)Морски общини започват акция по събиране на стари електроуреди
Тагове
Поморие рибарство
Коментари

Още от последните новини