Преразглеждат Закона за лова докато се стигне до баланс

Преразглеждат Закона за лова докато се стигне до баланс - E-Burgas.com

"Текстовете за промени в Закона за лова и опазване на дивеча да бъдат разгледани отново и да бъдат прецизирани докато се намери баланс между всички заинтересовани страни". Това заяви инж. Мирослав Маринов, изпълнителен директор на ИАГ, по време на проведенето днес заседание на Ловния съвет към Агенцията. Това предложение беше гласувано и подкрепено от членовете на съвета. На заседанието присъстваха представители на Изпълнителна агенция по горите, директорите на регионални дирекции по горите, държавни горски предприятия, представители на МОСВ, БАБХ, ЛТУ, ИГ при БАН, председателите на НЛРС СЛРБ, БЛРС и представители на природозащитната общност.

„Изпълнителна агенция по горите като контролен орган е най-заинтересована предложенията да бъдат прецизирани и конкретизирани, така че да не се създава предпоставка за тълкуване и опасност от неправомерната им употреба“, допълни инж. Маринов. „По време на общественото обсъждане получихме много становища и мнения, с които ще се съобразим, бяха проведени срещи с природозащитни организации и искам да Ви уверя, че няма да бъдат допуснати промени в ЗЛОД, свързани с употребата на забранени средства по време на лов, които да са заплаха за природата. Още повече, че към момента в България плътността на запаса на дивата свиня не дава основание за прилагането им. Предложенията ще претърпят корекции.“, категоричен бе инж.Маринов.

Становищата от общественото обсъждане, както и текстовете от предложенията за промени ще бъдат разгледани в разширен състав на работната група като бъдат включени експерти от Лесотехнически университет и широк кръг природозащитни организации.

Свързани статии
Борисов назначи двама нови зам.-министри на здравеопазването Бургаският кмет купува апаратура, защитни облекла и предпазни средства за болниците Атанаска Николова: България ще има достъп до 6,2 млрд евро безвъзмездна финансова помощ Наглост! Ето поредните бракониерски набези на Мандра (Снимки) Костадин Ангелов: Няма недостиг на медикаменти, има повишено търсене Манолова: Оставки за депутатите отменили детските надбавки Фелдшери и асистенти свалят доверието си от здравния министър Марияна Николова отиде в Истанбул да примамва за зимен туризъм у нас Родният турист ще спасява и зимния сезон Горските алармират: Бракониерите стават все по-активни!
Тагове
закон за лова бдзп птици агенция по горите лов
Коментари

Още от последните новини