Преразглеждат Закона за лова докато се стигне до баланс

Преразглеждат Закона за лова докато се стигне до баланс - E-Burgas.com

"Текстовете за промени в Закона за лова и опазване на дивеча да бъдат разгледани отново и да бъдат прецизирани докато се намери баланс между всички заинтересовани страни". Това заяви инж. Мирослав Маринов, изпълнителен директор на ИАГ, по време на проведенето днес заседание на Ловния съвет към Агенцията. Това предложение беше гласувано и подкрепено от членовете на съвета. На заседанието присъстваха представители на Изпълнителна агенция по горите, директорите на регионални дирекции по горите, държавни горски предприятия, представители на МОСВ, БАБХ, ЛТУ, ИГ при БАН, председателите на НЛРС СЛРБ, БЛРС и представители на природозащитната общност.

„Изпълнителна агенция по горите като контролен орган е най-заинтересована предложенията да бъдат прецизирани и конкретизирани, така че да не се създава предпоставка за тълкуване и опасност от неправомерната им употреба“, допълни инж. Маринов. „По време на общественото обсъждане получихме много становища и мнения, с които ще се съобразим, бяха проведени срещи с природозащитни организации и искам да Ви уверя, че няма да бъдат допуснати промени в ЗЛОД, свързани с употребата на забранени средства по време на лов, които да са заплаха за природата. Още повече, че към момента в България плътността на запаса на дивата свиня не дава основание за прилагането им. Предложенията ще претърпят корекции.“, категоричен бе инж.Маринов.

Становищата от общественото обсъждане, както и текстовете от предложенията за промени ще бъдат разгледани в разширен състав на работната група като бъдат включени експерти от Лесотехнически университет и широк кръг природозащитни организации.

Свързани статии
ФИФА и УЕФА искат логично обяснение за действията на Боби Михайлов Кметът на Бургас Димитър Николов и активът на ГЕРБ протестираха на Алепу (Видео) Община Бургас направи първата стъпка към изграждането на детска болница Чакаме 8,8 млн. туристи лятото Марияна Николова: Имахме успешен зимен сезон, готови сме и за лятото Димитър Николов: Лазаровден и Цветница идват, за да ни дадат надежда Курортите очакват най-много български и румънски туристи през лятото Още номинации застигнаха Мария Бакалова Търсим всевъзможни начини за облекчено влизане на туристи Мая Манолова оглави комисията, която ще проверява Борисов
Тагове
закон за лова бдзп птици агенция по горите лов
Коментари

Още от последните новини