Предупреждение за дъжд и сняг в половин България в неделя

Предупреждение за дъжд и сняг в половин България в неделя - E-Burgas.com

Предупреждение за съществени валежи – и от дъжд, и от сняг, е обявено утре в западната половина от страната.

Започналите от югозапад валежи от дъжд, в планинските райони – от сняг, до вечерта ще обхванат и Централна България. През нощта ще завали в почти цялата страна, с изключение на североизточните райони.

Валежите ще продължат и в неделя, сочи прогнозата на БНТ. Ще вали все още предимно дъжд, в планинските райони и по високите полета на Западна България – сняг. Очаква се и образуване на снежна покривка с дебелина до около 10 см.

През нощта срещу понеделник и в по-голямата част от Северна България дъждът ще премине в сняг. Очакват се значителни количества. Снежната покривка ще се увеличава. В Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и условия за преспи и навявания.

Свързани статии
Застудяването продължава и днес, отново жълт код за вятър в Бургаско Жълт код за силен вятър по морето днес Жълт код е обявен за утре за Северна България Валежи и гръмотевици до края на седмицата Жълт код за бури и валежи в 9 области Валежи и гръмотевици в голяма част от страната, по морето остава слънчево И днес ще вали и гърми в Изтонча България Проливни валежи и гръмотевици и днес И днес дъждовете продължават, жълт код в Бургас и още 9 области И днес дъждове и гръмотевични бури
Тагове
валежи жълт код сняг
Коментари

Още от последните новини