Предупреждение за дъжд и сняг в половин България в неделя

Предупреждение за дъжд и сняг в половин България в неделя - E-Burgas.com

Предупреждение за съществени валежи – и от дъжд, и от сняг, е обявено утре в западната половина от страната.

Започналите от югозапад валежи от дъжд, в планинските райони – от сняг, до вечерта ще обхванат и Централна България. През нощта ще завали в почти цялата страна, с изключение на североизточните райони.

Валежите ще продължат и в неделя, сочи прогнозата на БНТ. Ще вали все още предимно дъжд, в планинските райони и по високите полета на Западна България – сняг. Очаква се и образуване на снежна покривка с дебелина до около 10 см.

През нощта срещу понеделник и в по-голямата част от Северна България дъждът ще премине в сняг. Очакват се значителни количества. Снежната покривка ще се увеличава. В Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и условия за преспи и навявания.

Свързани статии
Иде временно захлаждане, възможни са валежи във вторник Майски хлад и валежи днес, до 15 градуса по морето До 11° градуса по морето днес, валежите постепенно спират От утре рязко студено, жълт код за валежи в цялата страна Студът остава и през следващите дни, слаб сняг по Южното Черноморие 439 снегорина почистват републиканските пътища И днес сняг, дъжд и студ Предстои студена седмица с валежи от сняг и дъжд Над 500 снегорини чистят пътищата в районите със сняг Сняг блокира Троянския проход
Тагове
валежи жълт код сняг
Коментари

Още от последните новини