Предупреждение за дъжд и сняг в половин България в неделя

Предупреждение за дъжд и сняг в половин България в неделя - E-Burgas.com

Предупреждение за съществени валежи – и от дъжд, и от сняг, е обявено утре в западната половина от страната.

Започналите от югозапад валежи от дъжд, в планинските райони – от сняг, до вечерта ще обхванат и Централна България. През нощта ще завали в почти цялата страна, с изключение на североизточните райони.

Валежите ще продължат и в неделя, сочи прогнозата на БНТ. Ще вали все още предимно дъжд, в планинските райони и по високите полета на Западна България – сняг. Очаква се и образуване на снежна покривка с дебелина до около 10 см.

През нощта срещу понеделник и в по-голямата част от Северна България дъждът ще премине в сняг. Очакват се значителни количества. Снежната покривка ще се увеличава. В Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и условия за преспи и навявания.

Свързани статии
Много сняг и силен вятър на Шипченския проход Леден ад на входа на село Баня Ограничения по пътищата в страната заради снега Жълт код за вятър в десет области от страната Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Истинска зима ни очаква от днес Снегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи 13 области у нас с жълт код за силен вятър НИМХ: Очакваме сняг преди да настъпи астрономическата зима Синоптик: Доста валежи ни чакат през октомври
Тагове
валежи жълт код сняг
Коментари