Преброяват ни пробно и електронно от 20 април

Преброяват ни пробно и електронно  от 20 април - E-Burgas.com

Националният статистически институт ще направи пробно електронно преброяване, но без да провежда пробното проучване и чрез преброители, каквато беше първоначално идеята.

Промените са заради обявеното извънредно положение в страната, което води до невъзможност да бъдат присъствено обучени преброителите, както и за да се предотврати тяхното пряко посещение по домовете. Централната преброителна комисия е взела решението си неприсъствено, съобщи  директорът на дирекция "Демографска и социална статистика" в НСИ Магдалена Костова пред БТА. 

Електронното преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април, като линкът към приложението ще е на интернет страницата на НСИ, и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април. НСИ обмисля възможността приложението да бъде публикувано и на други места. Докато попълват данните, хората ще могат да влизат и излизат от приложението по всяко време на денонощието, като то ще е достъпно през desktop приложения, през мобилни устройства - телефони, таблети.

Експертът напомни, че това е пробно преброяване, което означава, че тези, които решат сега да се преброят не са освободени от задължението да го направят и догодина, когато ще е същинското преброяване.

Свързани статии
Ваксинират възрастни хора директно в пенсионерските клубове в Бургас Омбудсманът предложи план в 6 стъпки за решаване на проблема с пенсиите Доплащат 50 лв. на над 4700 пенсионери през февруари Изплащат еднократната добавка от 75 лв. на пенсионери на 1 февруари Бургаските пенсионери с по-лесен достъп до ваксините Започва изплащането на преизчислените пенсии и добавката от 60 лв. Топим се с 844 хил. души за десетилетие От петък започва изплащането на новите пенсии и еднократната добавка Коледни добавки към пенсиите, ама само за ваксинирани Коалиционните партньори: Съставянето на редовно правителство е на финална права
Тагове
нси преброяване народ
Коментари

Още от последните новини