Преброяват ни пробно и електронно от 20 април

Преброяват ни пробно и електронно  от 20 април - E-Burgas.com

Националният статистически институт ще направи пробно електронно преброяване, но без да провежда пробното проучване и чрез преброители, каквато беше първоначално идеята.

Промените са заради обявеното извънредно положение в страната, което води до невъзможност да бъдат присъствено обучени преброителите, както и за да се предотврати тяхното пряко посещение по домовете. Централната преброителна комисия е взела решението си неприсъствено, съобщи  директорът на дирекция "Демографска и социална статистика" в НСИ Магдалена Костова пред БТА. 

Електронното преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април, като линкът към приложението ще е на интернет страницата на НСИ, и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април. НСИ обмисля възможността приложението да бъде публикувано и на други места. Докато попълват данните, хората ще могат да влизат и излизат от приложението по всяко време на денонощието, като то ще е достъпно през desktop приложения, през мобилни устройства - телефони, таблети.

Експертът напомни, че това е пробно преброяване, което означава, че тези, които решат сега да се преброят не са освободени от задължението да го направят и догодина, когато ще е същинското преброяване.

Свързани статии
Бойко Борисов: Минималната пенсия става 300 лева! И днес големите магазини бяха препълнени Подкрепят бизнеса в пограничните общини на България и Гърция с 29 млн. лв. Депутатите решават за четири ваксини срещи ковид Допълнителната пенсия тип "златни години" важи само още година Община Бургас: Затваряме пенсионерските клубове до второ нареждане Депутатите няма да работят и днес, липса на кворум отново провали заседанието на НС Еко министерството отбелязва Международния ден на Черно море Бургаски таланти спечелиха финансиране за собствени събития Народното събрание обсъжда исканата оставка на Караянчева днес
Тагове
нси преброяване народ
Коментари

Още от последните новини