Преброяват ни пробно и електронно от 20 април

Преброяват ни пробно и електронно  от 20 април - E-Burgas.com

Националният статистически институт ще направи пробно електронно преброяване, но без да провежда пробното проучване и чрез преброители, каквато беше първоначално идеята.

Промените са заради обявеното извънредно положение в страната, което води до невъзможност да бъдат присъствено обучени преброителите, както и за да се предотврати тяхното пряко посещение по домовете. Централната преброителна комисия е взела решението си неприсъствено, съобщи  директорът на дирекция "Демографска и социална статистика" в НСИ Магдалена Костова пред БТА. 

Електронното преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април, като линкът към приложението ще е на интернет страницата на НСИ, и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април. НСИ обмисля възможността приложението да бъде публикувано и на други места. Докато попълват данните, хората ще могат да влизат и излизат от приложението по всяко време на денонощието, като то ще е достъпно през desktop приложения, през мобилни устройства - телефони, таблети.

Експертът напомни, че това е пробно преброяване, което означава, че тези, които решат сега да се преброят не са освободени от задължението да го направят и догодина, когато ще е същинското преброяване.

Свързани статии
Манолова: Ключът към решаването на проблемите в България е повишаването на доходите Созопол търси преброители за Преборяване 2021 Община Бургас: Въпреки натиска върху бюджета годината е финансово стабилна Български компании кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ По 50 лв. за всички пенсионери през септември Кметове настояват за по-голяма финансова подкрепа за общините Протестиращи блокираха Народното събрание Над 140 археологически разкопки чакат финансиране от държавата 17 хиляди са безработните в Бургас и Варна в сферата на туризма Отпускат безвъзмездно 1,5 млрд лв. за спасяване на малкия и средния бизнес
Тагове
нси преброяване народ
Коментари

Още от последните новини