Преброяват ни пробно и електронно от 20 април

Преброяват ни пробно и електронно  от 20 април - E-Burgas.com

Националният статистически институт ще направи пробно електронно преброяване, но без да провежда пробното проучване и чрез преброители, каквато беше първоначално идеята.

Промените са заради обявеното извънредно положение в страната, което води до невъзможност да бъдат присъствено обучени преброителите, както и за да се предотврати тяхното пряко посещение по домовете. Централната преброителна комисия е взела решението си неприсъствено, съобщи  директорът на дирекция "Демографска и социална статистика" в НСИ Магдалена Костова пред БТА. 

Електронното преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април, като линкът към приложението ще е на интернет страницата на НСИ, и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април. НСИ обмисля възможността приложението да бъде публикувано и на други места. Докато попълват данните, хората ще могат да влизат и излизат от приложението по всяко време на денонощието, като то ще е достъпно през desktop приложения, през мобилни устройства - телефони, таблети.

Експертът напомни, че това е пробно преброяване, което означава, че тези, които решат сега да се преброят не са освободени от задължението да го направят и догодина, когато ще е същинското преброяване.

Свързани статии
Средната пенсия в област Бургас е по-висока от минималната заплата Съюзът на бургаските пенсионери изпраща с празник 2022 (Снимки) Започна изплащането на пенсиите за декември Първи звънец на 48-то Народно събрание От днес преизчисляват пенсиите, кои ще получат увеличение? Президентът: Старостта не бива да е бреме, обществото ни е в дълг на възрастните хора Хванаха на яхта в Поморие българин обявен за международно издирване 40 пенсионерски клубове получиха финансиране по програма на общината 10 общини от Бургаска област получават пари за инфраструктурни проекти Близо 200 общини получават пари за пътища и водопроводи
Тагове
нси преброяване народ
Коментари

Още от последните новини