Преброяват ни пробно и електронно от 20 април

Преброяват ни пробно и електронно  от 20 април - E-Burgas.com

Националният статистически институт ще направи пробно електронно преброяване, но без да провежда пробното проучване и чрез преброители, каквато беше първоначално идеята.

Промените са заради обявеното извънредно положение в страната, което води до невъзможност да бъдат присъствено обучени преброителите, както и за да се предотврати тяхното пряко посещение по домовете. Централната преброителна комисия е взела решението си неприсъствено, съобщи  директорът на дирекция "Демографска и социална статистика" в НСИ Магдалена Костова пред БТА. 

Електронното преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април, като линкът към приложението ще е на интернет страницата на НСИ, и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април. НСИ обмисля възможността приложението да бъде публикувано и на други места. Докато попълват данните, хората ще могат да влизат и излизат от приложението по всяко време на денонощието, като то ще е достъпно през desktop приложения, през мобилни устройства - телефони, таблети.

Експертът напомни, че това е пробно преброяване, което означава, че тези, които решат сега да се преброят не са освободени от задължението да го направят и догодина, когато ще е същинското преброяване.

Свързани статии
Отпускат безвъзмездно 1,5 млрд лв. за спасяване на малкия и средния бизнес Oтбелязваме Световния ден за безопасност на труда Започва пробно преброяване на населението НСИ открива колцентър за пробното преброяване Мощна дезинфекция и безплатни маски в първия ден от раздаването на пенсиите в Бургас Започна раздаването на пенсии при строга организация От понеделник в Бургас подготвят пощенските клонове за пенсиите Отбелязваме Цветница в неделя със специални инструкции в бургаските храмове Изплащат пенсиите от 7 април Пенсиите и великденските добавки ще се изплащат от 7 до 23 април
Тагове
нси преброяване народ
Коментари

Още от последните новини