Поне 60 загинали при бомбардировка на училище в украинското село Билохоривка

Поне 60 загинали при бомбардировка на училище в украинското село Билохоривка - E-Burgas.com
euractiv.com

Зеленски съобщи за ново нападение. 60 души, укриващи се в училище в украинското село Билохоривка, са загинали при руската бомбардировка по сградата, съобщи днес украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от световните агенции. Само вчера в село Билохоривка (в района на Луганск) при руска бомбардировка бяха убити 60 цивилни, посочи Зеленски по време на видеоконференция с лидерите от Г-7, информира Франс прес, цитирана от БТА.

Междувременно Международният комитет на Червения кръст съобщи днес, че над 170 цивилни лица, евакуирани от района на Мариупол, включително от металургичния комбинат "Азовстал", са пристигнали днес в Запорожие.  Над 170 цивилни от "Азовстал" и от други райони на Мариупол, днес пристигнаха в Запорожие, се казва в съобщението. В текста е посочено, че това е третата операция по безопасната евакуация, извършена координирано с Международния комитет на Червения кръст. 

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад Бивш военен министър: Русия се готви да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за свои територии
Тагове
Украйна война
Коментари

Още от последните новини