Плашещо висока смъртност от ковид в Бургаско

Плашещо висока смъртност от ковид в Бургаско  - E-Burgas.com

Плашещо висока е смъртността от коронавирусната инфекция за последните 24 часа сочат данните на местната Здравна инспекция. Починали са 13 души, като това е разък скок спрямо последните дни. Огромен остава и броя новозаразени в цялата област, където за последното денонощие има 278 положителни теста.

По общини положението също е тревожно, тъй като на места, където псоледния месец се заразяваха по двама-трима души дневно, в момента гонят 20 души. Новозаразените в Царево (16), Созопол (17), Айтос (16), Несебър (18) и Поморие (15), са рязък скок в общините, които почти си бяха отдъхнали от смъртоносния вирус. В община Бургас новите случаи са 156, а най-малко са в Малко Търново - един човек.

По всяка вероятност заради отварянето на заведенията пандемичната обстановка отново ще бъде влошена през следващите седмици, по подобие на ситуацията в образователната система. Новозаразените учители и ученици рязко скочиха след връщането в клас. Пет са новите случаи в областта, като четири са ученици.

Очаква се след ваксинирането на членовете на Избирателните комисии "Зелените коридори" за граждани отново да бъдат върнати.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените Пет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
ковид
Коментари

Още от последните новини