Пътят до Росенец отново преграден? Христо Иванов прави нова проверка на място (видео)

Пътят до Росенец отново преграден? Христо Иванов прави нова проверка на място (видео)  - E-Burgas.com

Пътят до Росенец, където преди месец се разви скандалът и последвалите протести за заградения държавен плаж, отново е заграден. Това заявиха в Бургас съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов и бургаският общински съветник Димитър Найденов.

"Научихме онзи ден, че отново е преграден пътя. Днес ние ще отидем да проверим дали е преграден и на какво основание е направено това. Ще поискаме също така този общински път до държавната собственост да бъде освободен от оградата, за която разбрахме от медиите." заяви Христо Иванов. 

Той допълни, че "Демократична България" е подала сигнал до МРРБ за издаване на акт за държавна собственост за плажа на Росенец, който е държавна собственост но не е актуван. От министерството обаче се изненадали, че там имало плаж и препратили сигнала до Министерството на туризма, които от своя страна не могли да стигнат до мястото заради оградата. 

"Пуснали сме сигнал до кмета за изземване на пътя, който е публично-общинска собственост. Той твърди, че не можел да го изземе, защото имало ПУП, който се обжалвал." заяви още Иванов. 

Според него този казус е емблематичен, защото става дума за Ахмед Доган.

"Това е една система, която винаги е осигурявала изключване на дръжавата, на закона и институциите, като лампа на нощното шкафче. Там няма нито едно законно нещо - оградата, яхтеното пристанище, сградата, имотите... Каквото и да вземете има множество въпроси, които опират до действието на държавата. Ние настояваме държавата да си свърши работата." заяви Христо Иванов. 

Димитър Найденов допълни, че оградата в момента има табела за строителен обект, но по закон тя няма право да бъде на пътя, а само около имота, който в момента се ремонтира. 

 

Свързани статии
Христо Иванов: Приемането на еврото гарантира забогатяване на страната ДБ: Първата незаконна сграда край сараите е разрушена, остават още 13 Община Бургас: Съдействаме, нямаме никакви притеснения за законността на действията си И Икономическа полиция влезе в "Росенец" Полиция влезе в общината, нищят стара заповед за продаване на имоти в "Росенец" Мария Нейкова с крути мерки срещу самонастанилите се в държавни имоти Христо Иванов: Резултатът ни не е провал, но е разочароващ Търсят кой да бутне незаконните постройки около сарая Правителството отпуска средства за събарянето на незаконните постройки в Росенец "Демократична България": Дайте ни мандата, за да гарантираме дълбока промяна в страната
Тагове
Христо Иванов Росенец Ахмед Доган Догансарай
Коментари

Още от последните новини