Пътят до Росенец отново преграден? Христо Иванов прави нова проверка на място (видео)

Пътят до Росенец отново преграден? Христо Иванов прави нова проверка на място (видео)  - E-Burgas.com

Пътят до Росенец, където преди месец се разви скандалът и последвалите протести за заградения държавен плаж, отново е заграден. Това заявиха в Бургас съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов и бургаският общински съветник Димитър Найденов.

"Научихме онзи ден, че отново е преграден пътя. Днес ние ще отидем да проверим дали е преграден и на какво основание е направено това. Ще поискаме също така този общински път до държавната собственост да бъде освободен от оградата, за която разбрахме от медиите." заяви Христо Иванов. 

Той допълни, че "Демократична България" е подала сигнал до МРРБ за издаване на акт за държавна собственост за плажа на Росенец, който е държавна собственост но не е актуван. От министерството обаче се изненадали, че там имало плаж и препратили сигнала до Министерството на туризма, които от своя страна не могли да стигнат до мястото заради оградата. 

"Пуснали сме сигнал до кмета за изземване на пътя, който е публично-общинска собственост. Той твърди, че не можел да го изземе, защото имало ПУП, който се обжалвал." заяви още Иванов. 

Според него този казус е емблематичен, защото става дума за Ахмед Доган.

"Това е една система, която винаги е осигурявала изключване на дръжавата, на закона и институциите, като лампа на нощното шкафче. Там няма нито едно законно нещо - оградата, яхтеното пристанище, сградата, имотите... Каквото и да вземете има множество въпроси, които опират до действието на държавата. Ние настояваме държавата да си свърши работата." заяви Христо Иванов. 

Димитър Найденов допълни, че оградата в момента има табела за строителен обект, но по закон тя няма право да бъде на пътя, а само около имота, който в момента се ремонтира. 

 

Свързани статии
ВАС: Плажът пред Догансарай влиза в кадастъра като защитена територия Върховният съд отказа да спре вписването на "Росенец" като плаж Безплатно автокино пред Догансарай довечера Плажуващи пред сарая оставиха баница за Доган Установиха множество нарушения в Росенец, Буджака и Обзор Община Бургас: Разпоредихме оградата на Росенец да бъде премахната незабавно Христо Иванов: Иво Баев се отклонява от националната политическа линия на коалицията Официално: Рибарското селище остава без канализация ГЕРБ-Бургас: Лъжа е, че улицата в Росенец води до плажа - отвежда до частния имот Прокуратурарта откри нарушения край Алепу, Догансарай, Созопол. Св. Влас и Аркутино
Тагове
Христо Иванов Росенец Ахмед Доган Догансарай
Коментари

Още от последните новини