Първите туристи идват на морето още в началото на април

Първите туристи идват на морето още в началото на април - E-Burgas.com

Очакванията на ръководството на курорта „Албена" са, че през този сезон броят на гостите ще достигне до 80 на сто от нивата през най-силната за туризма ни година - 2019-а, каза за БТА Маргита Тодорова, член на Съвета на директорите на комплекса. Според нея умереният оптимизъм, че броят на туристите ще се повиши в сравнение с 2021 г., се дължи на това, че хората вече предпочитат да се завърнат към нормалния си начин на живот и да почиват през лятото.

Вече има предварителни записвания, макар че обемът им не е толкова голям както през 2019 г., допълни Тодорова. Според нея това се дължи както на пандемията, така и на смяната на профила на летовниците през последните години.

Гостите стават все по-взискателни, тъй като имат достъп до много информация и следят както офертите, така и задоволеността на клиентите в отделните хотели и комплекси, обясни Тодорова. Според нея и през предстоящото лято „Албена" по традиция ще посрещне най-голям брой почиващи от Германия, Франция, Румъния, България. Очакванията са, че ще се завърнат и гостите от Скандинавските държави.

Традиционно вече има записвания за посрещане на Великден в курорта. Търсенето е основно от румънци и българи. Тодорова допълни, че за настаняването им ще бъдат отворени шест от хотелите. През април се очаква да пристигне и група спортисти от Германия на тенис-лагер.

Свързани статии
Туристи отменят резервации по ски курортите заради липса на сняг В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените Двойно повече чужди туристи по морето това лято, цените със скок от 11% 50 хиляди руски туристи са посетили България до края на юни Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Министър Проданов изброи осем държави, от които ще очакваме най-много туристи Бургас посреща туристите освежен (Снимки) Поморие в готовност за летния сезон, очаква първите туристи Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат Чакаме едва 50 хиляди руснаци да почиват у нас през лятото
Тагове
туристи летовници албена
Коментари

Още от последните новини