Парапет спасил от бедствието бившата кметица на Полски извор (Снимки)

Парапет спасил от бедствието бившата кметица на Полски извор (Снимки) - E-Burgas.com

Димитринка Чавдарова не помни такъв ужас и през петте си мандата в селото

Парапетът на къщата на бившата кметица на село Полски извор Димитринка Чавдарова я спасил от гибел. Това призна самата тя, като допълва че наводнения и друг път е имало, но такова чудо като вчерашното се случва веднъж.

Димитринка живее в една от последните къщи на селото, заедно със съпруга си, откъм дерето, откъдето местните вярват, че е дошла водата. Всичко наоколо е напълно опустошено. Загинали са десетки зайци, кокошки и други животни. Къщата им е на два етажа, благодарение на което и двамата да живи. Първият е целият в кал. Скърбят за 50-годишния килим, който им е скъп спомен.

Жената е била над 20 години кмет на Полски извор, там е преминал живота й, децата са в Бургас, в ж.к. „Лазур“. „Водата ни заля изведнъж, едва се добрахме до втория етаж“, казва Димитринка и показва парапета, който я спасил. „Гледахме бедствието и мислехме, че ще отнесе къщата. Кучето Фреди лаеше до едно време, после замлъкна. Водата заля и неговото дворче“, добавя Чавдарова.

Оказало се обаче че Фреди извадил късмет като доплувал до върха на къщурката си. Не този късмет имали обаче зайците на семейството, които се издавили. Както и няколко пилета. Оцелели са тези, които били по-нависоко.

Комшиите им са на същия хал и както те, така и Чавдарови нямат представа как ще се оттърсят от преживяния стрес и нанесените материални щети, въпреки че сформирания щаб на кмета преминал снощи и описали всички щети.

Галерия
Коментари

Още от последните новини