В Полски извор и Черни връх: Лъжат ни, водата не дойде от Трояново! (снимки) 

В Полски извор и Черни връх: Лъжат ни, водата не дойде от Трояново!  (снимки)  - E-Burgas.com

Двете села са сред най-засегнатите в Бургаско, вижте следите от бедствието от високо

Приливната вълна не е дойде от язовир Трояново, както ни обясняват официалните институции. Как си представяте тази вода да дойде чак от Равнец и Братово, които са на повече от 20 километра, а и дори не са толкова засегнати. Това заяви жители на село Полски извор, което е едно от най-засегнатите от вчерашния порой в Бургаско. 

Хората там са убедени, че водата е дошла от нивите, които са на близкия склон и се е събрала около къщите им, тъй като те са в ниското и там се образува водосборище. Най-зле е в положението в имотите, които са най-близко до хълма. Там водата е стигнала до метър и половина и е залялa първите етажи на всички къщи. Мазетата пък са все още под кал и вода. Отнесени е много покъщина от дворовете - бараки, ремаркета, бъчви, бидони и селскостопански сечива. За щастие повечето от хората не живеят постоянно там, иначе със сигурност фаталните инциденти щяха да бъдат повече. 

Подобно е положението и в съседното село Черни връх. Там е отнесен част от пътя, а в деретата има смачкани до неузнаваемост автомобили. Там вече работи тежка техника, която разчиства натрупаните дървета, клони и калища. Все още не е открита изчезналата жена, но издирването продължава. 

Вижте разказа на бившата кметица на Полски извор Димитринка Чавдарова, която е оцеляла по чудо, след като огромната вълна е заляла къщата й. 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини