Откриха над 3 км бракониерски мрежи с близо четвърт тон риба на Мандра

Откриха над 3 км бракониерски мрежи с близо четвърт тон риба на Мандра - E-Burgas.com

При извършена рутинна проверка по вода и суша на язовир Мандра, инспектори на "Рибарство и контрол" в Бургас установиха 3200 м. хрилни мрежи с улов в тях. Мрежите са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Рибата с общо тегло 228 кг. от вида сребриста е дарена на Социален патронаж град Камено. ИАРА призовава, с цел опазване на рибния ресурс, любителите риболовци да спазват правилата за извършване на любителски риболов.

Свързани статии
Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Извънредно! Труп изплува от водите на Мандра, вероятно е на единия от изчезналите рибари Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Изпълнителният директор на ИАРА и учени от Института по рибни ресурси обсъдиха резултатите от проведени изследвания Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) 2000 метра мрежи бяха извадени от язовир Мандра Бургаско сдружение и ИАРА зарибиха Вая с шаран, толстолоб и каракуда
Тагове
бракониери иара мандра мрежи каракуда
Коментари

Още от последните новини