Откриха амфетамин в колата на Семерджиев, сдобива се с още едно обвинение

Откриха амфетамин в колата на Семерджиев, сдобива се с още едно обвинение - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

При втори оглед на колата, с която Георги Семерджиев блъсна и уби две момичета на столичния бул. "Черни връх", е открит амфетамин. Заради това предстои да му бъде повдигнато второ обвинение, обяви зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров пред БНТ. 

"Утре това ще стане публично достояние в залата на Софийския апелативен съд, ще представим доказателства. Още нямаме резултат от иззетата кръвна проба, но иззехме достатъчно количество кръв въпреки неговата съпротива", обясни Тодоров.

Той уточни, че е назначена втора експертиза. Ако се окаже, че Семерджиев е бил под влиянието на наркотици, това е най-тежко наказуемото престъпление, за което е предвидено лишаване от свобода до 20 г.

Ясен Тодоров не потвърди, но и не отрече в автомобила да е имало други пътници. Към момента няма доказателства, че полицайката Симона Радева е била с него в колата, но е доказано, че след катастрофата тя и още двама души са помогнали на Семерджиев да се укрие.

Установени са данни за връзки на Георги Семерджиев със служители на МВР, заради което прокуратурата разследва полицейски "чадър". Свързаността му с други лица и евентуална престъпна дейност най-вероятно ще бъде разглеждана в отделно досъдебно производство.

"Наистина е учудващо, че това лице (Георги Семерджиев - бел. ред.) има над 50 наказателни постановения и не му е връчено нито едно. Учудващо е, че от 10-11 юни той се издирва след шофиране в Студентския град с притежание на наркотици, а ние го намерихме за половин час", коментира Ясен Тодоров.

И допълни, че са иззети всички видеозаписи в района на катастрофата, както и около дома на Семерджиев. Зам.-директорът на НСлС призова ако има очевидци на катастрофата, да се свържат със службите, за да дадат показания.

"Основното при това престъпление ще бъде доказване на авторството на деянието - кой е управлявал автомобила. Както виждате, пред съда той вече си е изградил някаква защитна версия - че е отвлечен, че не е управлявал той. Благодарение на бързите действия на разследващите събрахме доказателства, които убедиха съда за момента и го накараха да направи основателно предположение, че Георги Семерджиев е извършител на престъплението", обясни Тодоров.

В дома на извършителя са открити както вещи, свързани с катастрофата, така и съвпадение на ДНК. Едно от откритите доказателства е изпаднала маратонка.

"На един от видеозаписите се вижда как той бяга с маратонка на левия крак, а десният е по чорап. Предполага се, че дясната маратонка е изпаднала в колата по време на катастрофата. В дома му е открита другата", поясни Тодоров.

По думите му ако Георги Семерджиев е бил защитен свидетел, това нямало да стане публично достояние.

"Той може да е бил обикновен свидетел, но ако беше защитен, никой нямаше да знае кой е той", каза зам.-шефът на националното следствие.

Военният прокурор, оказал се на мястото на катастрофата, ще бъде разпитан като свидетел, той не е участвал в огледите, уточни Ясен Тодоров.

Дали Симона Радева е получавала пари, за да укрива Георги Семерджиев, ще стане ясно от разследването на прокуратурата.

"С оглед на действията ѝ след ПТП-то може да се предполага, че тя със свои действия е улеснявала Семерджиев в неговата дейност. Мисля, че отношенията между Семерджиев и Радева са лични. Имаме информация и в тази насока", заяви Ясен Тодоров.

Свързани статии
44 дисциплинарни производства са образувани срещу полицаи, покровителствали Семерджиев Прокуратурата повдигна две обвинения на Семерджиев Решават дали да оставят в ареста Георги Семерджиев
Тагове
семерджиев
Коментари

Още от последните новини