44 дисциплинарни производства са образувани срещу полицаи, покровителствали Семерджиев

44 дисциплинарни производства са образувани срещу полицаи, покровителствали Семерджиев - E-Burgas.com
Снимка Велко Ангелов, "Дневник"

"Има образувани 44 дисциплинарни производства срещу полицаи, покровителствали Семерджиев". Това заявки в интервю за NOVA главният секретар комисар Петър Тодоров. 

"Тези дисциплинарни проверки имат срок от 3 месеца. През декември ще стане ясно какво ще стане с тези служители", посочи Тодоров. "Вадим нашите гнили ябълки и имаме волята да продължим тази политика", заяви той и призова и другите институции, които имат "данни за такива служители" да последват техния пример. 

Седемте началници на районни управления, които бяха свалени от постовете си, не са само заради случая "Семерджиев". "Преди това е имало голяма проверка на районните от страна на Главна дирекция "Национална полиция" и Инспектората. В хода на проверката бяха констатирани редица пропуски. Всички те, включително и случая "Семерджиев", доведоха до това решение", обясни комисар Тодоров. "Искам дебело да подчертая, че проблемите са натрупани с години", заяви той.

Главният секретар коментира още случая "Любенов" и акцията срещу бизнесмена Красимир Каменов - "Къро". 

При акцията са били събрани веществени доказателства, на които ще се извърши проверка относно допуснати финансови нарушения или престъпления, посочи Тодоров. "Всеки един сигнал, който постъпи, независимо по какъв подов, ще се проверява при нас. Ако досега някой бизнесмени с прякори са се възползвали от някакъв комфорт или привилегии, след като има сигнали за когото и да било от тях - ще следват проверки", категоричен бе той и заключи: "Фактът, че към тях дълго време не е проявяван интерес, значи, че са имали някакъв статут".

По думите му след катастрофата, предизвикана от Димитър Любенов, при която загина френски гражданин, МВР са искали да задържат двамата служители, за които се смята, че са осигурили "чадър" на Любенов. От прокуратурата обаче заявили, че ареста им ще попречи на разследването. "Това е достатъчно красноречив факт, че да се говори за чадър", смята Тодоров и допълни: "Всичко ще се установи в хода на досъдебното производство. Има записи, на които ясно се вижда, че полицаите, виждайки ПТП-то, започват да се движат назад".
 

Свързани статии
Откриха амфетамин в колата на Семерджиев, сдобива се с още едно обвинение Прокуратурата повдигна две обвинения на Семерджиев Решават дали да оставят в ареста Георги Семерджиев
Тагове
семерджиев
Коментари

Още от последните новини