Отбелязваме Световния ден на здравето в извънредно положение и карантини

Отбелязваме Световния ден на здравето в извънредно положение и карантини - E-Burgas.com

На 7 април светът отбелязва Световния ден на здравето. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964-а.

Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Мотото тази година е „Остаряване и здраве: Доброто здраве добавя живот към годините".

Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички - от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.

Свързани статии
Бургас се включва в Световния ден на ходенето в неделя Здравното министерство публикува националния план срещу пандемията 21 бургазлии продължават да се борят с коронавируса в болница Оцветяват сградата на общината в синьо в знак на съпричастност срещу рядка и коварна болест Удължиха до юли решенията за ТЕЛК и НЕЛК Национална стратегия предвижда закриване на болници у нас Костадин Ангелов иска реформа в здравеопазването Борисов назначи двама нови зам.-министри на здравеопазването „Бургас бус“ тъпче пътници в малки маршрутки на междуградските линии Фелдшери и асистенти свалят доверието си от здравния министър
Тагове
здраве световен ден април
Коментари

Още от последните новини