Отбелязваме Световния ден на здравето в извънредно положение и карантини

Отбелязваме Световния ден на здравето в извънредно положение и карантини - E-Burgas.com

На 7 април светът отбелязва Световния ден на здравето. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964-а.

Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Мотото тази година е „Остаряване и здраве: Доброто здраве добавя живот към годините".

Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички - от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Българите на първо място по разходи за здраве в ЕС Започна безплатна профилактична кампания срещу остеопороза в Бургас 70% от хората със психични проблеми в България не получават грижа Масово се влошава психичното здраве на българина Предвиждат е-здравеопазване и унивесритетско обучение на парамедиците Наблюдения на неврохирурзи: В Бургас расте височинният травматизъм Отбелязваме Световния ден за борба с рака 418 души са загинали в катастрофи у нас от началото на годината Идеята за здравен туризъм в Странджа получи рамо и от Областна управа
Тагове
здраве световен ден април
Коментари

Още от последните новини