Отбелязваме Световния ден на здравето в извънредно положение и карантини

Отбелязваме Световния ден на здравето в извънредно положение и карантини - E-Burgas.com

На 7 април светът отбелязва Световния ден на здравето. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964-а.

Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Мотото тази година е „Остаряване и здраве: Доброто здраве добавя живот към годините".

Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички - от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.

Свързани статии
Започва реалното планиране на новата детска болница в Бургас Три кивита на ден могат да смъкнат кръвното Случаите на сърдечна недостатъчност в Бургаско нарастнали по време на пандемията Дупка от недостиг на 30 хиляди мед сестри зее в здравната ни система Oтбелязваме Световния ден за безопасност на труда За Световния ден на книгата - снимай се с книгата, вдъхнала ти оптимизъм Димитър Николов отговори на учениците за грипната ваканция в Бургас Благотворителен футболен турнир в Бургас събира средства за малката Доби Лаборатория „ЛИНА” предлага бърз тест за грип тип А и тип B
Тагове
здраве световен ден април
Коментари

Още от последните новини