Отбелязваме Деня на християнското семейство

Отбелязваме Деня на християнското семейство - E-Burgas.com

На 21 ноември църквата празнува Въведение Богородично - денят, в който Дева Мария влиза в Йерусалимския храм, за да се отдаде в служба на Бога. Днешният ден е посветен също на християнското семейство и християнската младеж.

Светото писание разказва, че когато Дева Мария била само на три години, родителите й Йоаким и Ана спазили даденото обещание да я оставят в храма, за да служи на Господа и да се подготвя за великото си дело на Божия майка.

Денят се превръща в символ на приобщаването на младите хора към вярата. Празнува се и като ден на християнското семейство, защото именно в семейството детето най-напред трябва да усети, да почувства вярата.

Според народните поверия, ако днес времето е топло и слънчево, зимата ще е люта, лятото ще е сухо, а плодородието - слабо. Ако вали дъжд или сняг - зимата ще е снежна, лятото - дъждовно, а реколтата - богата.

Свързани статии
Бургаският кмет честити празника на акушерите: Без Вас не можем! Отбелязваме Бабинден - празник на акушерите и гинеколозите Отбелязваме Игнажден Проверяващи изненадаха зимните курорти на студентския празник Именити бургазлии с видеопоздрави в паузите на виртуалната никулденска програма Бургазлии с лични онлайн послания на Никулден, хиляди порции риба за местните медици на празника Имен ден празнуват Филип, Филипа, Филко, Фичо Малчугани зарадваха полицаи с рисунки, те пък бяха изненадани с подаръци от Фондация "Евгений Мосинов" Архангелова задушница е, почитаме починалите Честваме Петковден!
Тагове
празник
Коментари

Още от последните новини