Отбелязваме Деня на християнското семейство

Отбелязваме Деня на християнското семейство - E-Burgas.com

На 21 ноември църквата празнува Въведение Богородично - денят, в който Дева Мария влиза в Йерусалимския храм, за да се отдаде в служба на Бога. Днешният ден е посветен също на християнското семейство и християнската младеж.

Светото писание разказва, че когато Дева Мария била само на три години, родителите й Йоаким и Ана спазили даденото обещание да я оставят в храма, за да служи на Господа и да се подготвя за великото си дело на Божия майка.

Денят се превръща в символ на приобщаването на младите хора към вярата. Празнува се и като ден на християнското семейство, защото именно в семейството детето най-напред трябва да усети, да почувства вярата.

Според народните поверия, ако днес времето е топло и слънчево, зимата ще е люта, лятото ще е сухо, а плодородието - слабо. Ако вали дъжд или сняг - зимата ще е снежна, лятото - дъждовно, а реколтата - богата.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Около 360 000 българи празнуват имен ден С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Честваме Никулден - официалният празник на Бургас, моряците, рибарите и банкерите Отбелязваме Андреевден, денят започва да расте Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители
Тагове
празник
Коментари