Отбелязваме Деня на християнското семейство

Отбелязваме Деня на християнското семейство - E-Burgas.com

На 21 ноември църквата празнува Въведение Богородично - денят, в който Дева Мария влиза в Йерусалимския храм, за да се отдаде в служба на Бога. Днешният ден е посветен също на християнското семейство и християнската младеж.

Светото писание разказва, че когато Дева Мария била само на три години, родителите й Йоаким и Ана спазили даденото обещание да я оставят в храма, за да служи на Господа и да се подготвя за великото си дело на Божия майка.

Денят се превръща в символ на приобщаването на младите хора към вярата. Празнува се и като ден на християнското семейство, защото именно в семейството детето най-напред трябва да усети, да почувства вярата.

Според народните поверия, ако днес времето е топло и слънчево, зимата ще е люта, лятото ще е сухо, а плодородието - слабо. Ако вали дъжд или сняг - зимата ще е снежна, лятото - дъждовно, а реколтата - богата.

Свързани статии
Имен ден празнуват Филип, Филипа, Филко, Фичо Малчугани зарадваха полицаи с рисунки, те пък бяха изненадани с подаръци от Фондация "Евгений Мосинов" Архангелова задушница е, почитаме починалите Честваме Петковден! "Меден рудник" празнува 100-годишен юбилей Очаква се засилен трафик в цялата страна Честваме 143 години от Шипченската епопея Несебър отблеязва своя празник, кметът поздрави съгржданите си Близо 200 хиляди българи празнуват имен ден на Голяма Богородица Кметът Тихомир Янакиев поздрави съгражданите си за празника на Созопол
Тагове
празник
Коментари

Още от последните новини