От любов към танца: Бургаската школа "Естрела" с първи видео конкурс

От любов към танца: Бургаската школа

От любов към танца бургаската школа "Естрела" организара видео-конкурс с името "Наш свят". 
"Във връзка със създалата се ситуация в света и отлагането на всички планирани от нас конкурси, реших да направим вътрешен видео-конкурс “Наш свят’’. Едно голямо предизвикателство, което ми хрумна в един тъжен вечерен час. Реших, че трябва да направим нещо интересно и различно, за да активирамe нашите деца, нашата школа и да продължаваме да бъдем заедно, въпреки изолацията.
В началото имах намерение да го направя просто за разнообразие. Но в последствие видях с какъв интерес беше приета моята инициатива и реших да направя нещо по-различно и в по-големи мащаби. Затова обединих всички наши групички и направих обща група на школата за всички, желаещи да участват в конкурса, за да можем да видим заедно какви талантливи деца имаме", 
сподели хореографът на школата Олга Мохова.

Така с общи усилия и любов към танца се раждат креативни идеи и уникални хореографии. Три седмици, прекарани в трескава подготовка възпитаниците на Мохова за първи се представят в ролята на хореографи и изпълнители едновременно.

"Наистина бях доста впечатлена от резултатите и реших да надграждам това нещо и в бъдеще .  Прекрасно е, че голяма част от родителите се отзоваха, създадоха условия за работа на децата и дори взеха активно участие в творческия процес. Помогнаха с креативните си решения: избираха фон, осветяваха с диско-светлини и огньове стаите, измислиха интересна визия, костюми, гримове, прически. С една дума всичко, което се случва в истинските конкурси. Бях впечатлена и възхитена от признанията на няколко семейства, че целият им живот се е въртял около този конкурс и това е било най-голямото им развлечение за тези, бих казала,тежки дни в нашето ежедневие напоследък", допълва Олга.
Хореографът решава оценяването на участниците да довери големи момичета в школата. И както във всеки конкурс и в този, независимо, че е онлайн, призьорите получават награди.

Така с лични средства и добро желание в конкурса се включват 21 ученички на школата с 27 хореоргафии в танцови стилове - модерн, шоу, улични стилове. 
"Това беше 1-ви танцов видео-конкурс на ТШ Estrella и вярвам, няма да е последен. Конкурс, който приключи на 12 април с отлични резултати. Смятам да направим такава традиция в школата за разкриване на таланти и креативни личности и в бъдеще. Много съм доволна от резултатите", сподели в заключение бургаският хореограф.

Свързани статии
"Estrella" обра овациите на Арт Олимпиадата "Harmony & Power" в Созопол
Тагове
Танцова школа
Коментари

Още от последните новини