От днес изплащат пенсиите с добавка от 120 лв.

От днес изплащат пенсиите с добавка от 120 лв.  - E-Burgas.com

От днес започва изплащането на пенсиите за октомври с добавката от 120 лв. То ще бъде в периода между 7 и 20 октомври. Допълнителната сума ще получат около 2,08 милиона пенсионери.

За изплащането на добавката са предвидени допълнителни близо 249 милиона лева, които са осигурени с актуализацията от Народното събрание на бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2021 г.

Освен за октомври, изплащане на допълнителна сума към пенсиите е предвидено да има и през ноември и декември.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях.

Преводите на октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 октомври.

Свързани статии
Средната пенсия в област Бургас е по-висока от минималната заплата Започна изплащането на пенсиите за декември От днес преизчисляват пенсиите, кои ще получат увеличение? Синдикатите настояват без таван на пенсиите още от 1 юли Изплащат по 75 лева на още 26 хиляди ваксинирани пенсионери от 1 март С над 7% ще вдигнат пенсиите до края на годината Над 690 хиляди пенсионери ще получат ковид добавка от 75 лв. днес Омбудсманът предложи план в 6 стъпки за решаване на проблема с пенсиите Доплащат 50 лв. на над 4700 пенсионери през февруари Изплащат еднократната добавка от 75 лв. на пенсионери на 1 февруари
Тагове
пенсии добаква
Коментари

Още от последните новини