Изплащат еднократната добавка от 75 лв. на пенсионери на 1 февруари

Изплащат еднократната добавка от 75 лв. на пенсионери на 1 февруари - E-Burgas.com

Еднократната добавка от 75 лева за ваксинираните пенсионери ще се плаща на първо число на месеца, а не на седмо с пенсията. Това заяви управителят на НОИ Ивайло Иванов след заседание на социалната комисия в парламента.

До 25-о число всеки месец здравните власти ще изпращат справката с ваксинираните възрастни до НОИ. Хората, които попадат в него, ще получат еднократно добавката на първо число на следващия месец. А ако са се ваксинирали след 25-и, ще я получат с по-следващия месец. Пенсионерите, които получават пенсията си по банков път, ще получат и добавката по сметката си, ако я получават по пощата - съответно и добавката ще получават там.

Свързани статии
Средната пенсия в област Бургас е по-висока от минималната заплата Започна изплащането на пенсиите за декември От днес преизчисляват пенсиите, кои ще получат увеличение? Синдикатите настояват без таван на пенсиите още от 1 юли Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини Пенсионерите ще получат по 70 лв. за Великден Изплащат по 75 лева на още 26 хиляди ваксинирани пенсионери от 1 март С над 7% ще вдигнат пенсиите до края на годината Над 690 хиляди пенсионери ще получат ковид добавка от 75 лв. днес Омбудсманът предложи план в 6 стъпки за решаване на проблема с пенсиите
Тагове
пенсии добавки
Коментари