Изплащат еднократната добавка от 75 лв. на пенсионери на 1 февруари

Изплащат еднократната добавка от 75 лв. на пенсионери на 1 февруари - E-Burgas.com

Еднократната добавка от 75 лева за ваксинираните пенсионери ще се плаща на първо число на месеца, а не на седмо с пенсията. Това заяви управителят на НОИ Ивайло Иванов след заседание на социалната комисия в парламента.

До 25-о число всеки месец здравните власти ще изпращат справката с ваксинираните възрастни до НОИ. Хората, които попадат в него, ще получат еднократно добавката на първо число на следващия месец. А ако са се ваксинирали след 25-и, ще я получат с по-следващия месец. Пенсионерите, които получават пенсията си по банков път, ще получат и добавката по сметката си, ако я получават по пощата - съответно и добавката ще получават там.

Свързани статии
Омбудсманът предложи план в 6 стъпки за решаване на проблема с пенсиите Доплащат 50 лв. на над 4700 пенсионери през февруари Започва изплащането на преизчислените пенсии и добавката от 60 лв. От петък започва изплащането на новите пенсии и еднократната добавка Коледни добавки към пенсиите, ама само за ваксинирани От днес изплащат пенсиите с добавка от 120 лв. Актуализацията на пенсиите е заложена от 1 първи октомври Добавките от 50 лв. няма да се вземат под внимание за помощта от 120 лв. Манолова: Ключът към решаването на проблемите в България е повишаването на доходите По 50 лв. за всички пенсионери през септември
Тагове
пенсии добавки
Коментари

Още от последните новини