От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас

От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас - E-Burgas.com

4 класа са поставени под карантина заради положителни проби за коронавирус на двама преподаватели и трима ученици, сочи бюлетина на РЗИ-Бургас.  Случаите са регистрирани в община Бургас от последното денонощие.

В РЗИ-Бургас към към 24 часа на 14 октомври са регистрирани 32 нови случаи на лица от област Бургас, с положителна проба за COVID-19 като 26 са случаите в бургаска община, по два случая има в Айтос и Руен, и по един в общините Созопол и Поморие.

От тях 5 са хоспитализирани. Всички останали са на лечение в домашни условия.

Общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са 1127.

Излекувани са 595 лица.

Хоспитализирани общо в Инфекциозно отделение на УМБАЛ-Бургас, СБАЛПФЗ- Бургас, Вътрешно отделение на МБАЛ-Айтос, МБАЛ Бургасмед, Вътрешно отделение на УМБАЛ Дева Мария и МБАЛ Карнобат - 90 пациента.

На домашно лечение са 425 лица, починали са 17.

Ежедневно се извършват епидемиологични проучвания на регистрираните положителни случаи и се предприемат съответните противоепидемични мерки, информират още от Здравната инспекция в Бургас.

Свързани статии
Проф. Димитров: Скоро ще имаме по 1200 заразени на ден Рекордни нови 819 случая на Covid-19 за 24 часа у нас Лекари в Бургас: Недостигът на легла за болни от Covid-19 вече е осезаем И Мария Габриел е с коронавирус Нов скок на Covid-19 у нас: 612 са новозаразените, в Бургас са 28 Нов рекорд от 350 хил. души заразени за 24 часа, ЕС договоря цветна карта за ограниченията за пътувания Обсъждат допълнителни мерки за опазване на възрастните хора от Covid-19 Дъждовният петък донесе 31 нови случая на коронавирус в Бургас Детска учителка от Русе лепна коронавирус Отново ръст на заболелите с Covid-19, Бургас и Благоевград с най-много нови
Тагове
коронавирус карантина ученици
Коментари

Още от последните новини