От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас

От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас - E-Burgas.com

4 класа са поставени под карантина заради положителни проби за коронавирус на двама преподаватели и трима ученици, сочи бюлетина на РЗИ-Бургас.  Случаите са регистрирани в община Бургас от последното денонощие.

В РЗИ-Бургас към към 24 часа на 14 октомври са регистрирани 32 нови случаи на лица от област Бургас, с положителна проба за COVID-19 като 26 са случаите в бургаска община, по два случая има в Айтос и Руен, и по един в общините Созопол и Поморие.

От тях 5 са хоспитализирани. Всички останали са на лечение в домашни условия.

Общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са 1127.

Излекувани са 595 лица.

Хоспитализирани общо в Инфекциозно отделение на УМБАЛ-Бургас, СБАЛПФЗ- Бургас, Вътрешно отделение на МБАЛ-Айтос, МБАЛ Бургасмед, Вътрешно отделение на УМБАЛ Дева Мария и МБАЛ Карнобат - 90 пациента.

На домашно лечение са 425 лица, починали са 17.

Ежедневно се извършват епидемиологични проучвания на регистрираните положителни случаи и се предприемат съответните противоепидемични мерки, информират още от Здравната инспекция в Бургас.

Свързани статии
Отново ръст на заразените с ковид, 566 за денонощие Ковид превзе отново всички общини в областта Девет общини в Бургаско без нито един случай на ковид, но смъртността не отстъпва 544 са новите случаи на ковид в страната, Бургас на второ място 15 нови случая на коронавирус в Бургас Бойко Борисов: Възнамеряваме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари Ученици от Несебър спечелиха 60 медала на математическо състезание 552 са новите случаи на ковид, от днес част от мерките падат 41 са новите случаи на ковид в Бургас, двама са починали И омбудсманът иска изборни промени заради карантината
Тагове
коронавирус карантина ученици
Коментари

Още от последните новини