От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас

От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас - E-Burgas.com

4 класа са поставени под карантина заради положителни проби за коронавирус на двама преподаватели и трима ученици, сочи бюлетина на РЗИ-Бургас.  Случаите са регистрирани в община Бургас от последното денонощие.

В РЗИ-Бургас към към 24 часа на 14 октомври са регистрирани 32 нови случаи на лица от област Бургас, с положителна проба за COVID-19 като 26 са случаите в бургаска община, по два случая има в Айтос и Руен, и по един в общините Созопол и Поморие.

От тях 5 са хоспитализирани. Всички останали са на лечение в домашни условия.

Общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са 1127.

Излекувани са 595 лица.

Хоспитализирани общо в Инфекциозно отделение на УМБАЛ-Бургас, СБАЛПФЗ- Бургас, Вътрешно отделение на МБАЛ-Айтос, МБАЛ Бургасмед, Вътрешно отделение на УМБАЛ Дева Мария и МБАЛ Карнобат - 90 пациента.

На домашно лечение са 425 лица, починали са 17.

Ежедневно се извършват епидемиологични проучвания на регистрираните положителни случаи и се предприемат съответните противоепидемични мерки, информират още от Здравната инспекция в Бургас.

Свързани статии
Внимание, кинолюбители - Фестивал "Карантината" идва в Бургас от 4 до 6 октомври Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа 60 отличници от ПМГ получиха награди от общината Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството
Тагове
коронавирус карантина ученици
Коментари

Още от последните новини