Още две отделения в УМБАЛ Бургас престават да бъдат ковид

Още две отделения в УМБАЛ Бургас престават да бъдат ковид - E-Burgas.com

Още две отделения в УМБАЛ Бургас престават да бъдат КОВИД и се връщат към нормалния ритъм на работа. Отделението по гастроентерология вече се върна на старото си място в терапевтичния корпус на болницата. От днес с пълен капацитет работи и Вътрешно отделение с хематологичен профил.

Пълното възстановяване на дейността е дългоочаквана новина и за лекарите, и за пациентите. За лекарите - защото трябваше да осигуряват двойни екипи и да обслужват както КОВИД-звената, така и настанените на други места свои пациенти. За пациентите - защото се увеличават леглата и се подобрява достъпът до медицинска помощ, разрешен е и плановият прием.

За последните два дни в УМБАЛ Бургас не е постъпил за лечение нито един пациент с КОВИД. Драстично намаляха и идващите с вируса в предишните дни в триажа на болницата. Затова ръководството на болницата взе решение да затвори още две КОВИД-отделения.

Като КОВИД-структура продължава да работи само десетият етаж на терапевтичния корпус на болницата и половината от Инфекциозно отделение. В момента и на двете места има достатъчен брой легла. Реанимационните легла за КОВИД болни също се запазват.

Болницата има готовност да разкрие допълнителни легла за КОВИД, ако обстановката се влоши.

Ваксинационният кабинет на МЦ "Св. Николай Чудотворец" продължава да работи всеки ден до 23 часа с всички одобрени в България ваксини.

Свързани статии
3327 нови случаи у нас, в Бургаско - 137 Д-р Казмин, УМБАЛ-Бургас: След прекаран ковид търсете ревматолог Професор предрича плавно повишаване на ковид кризата у нас Лекари искат пълен локдаун: Изнемогваме, хора умират в линейките Над 19% са положутелните проби от 18 000 теста за коронавирус УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически Близо 3500 са новозаразените с ковид, хоспитализираните у нас вече са над 5500 УМБАЛ-Бургас ще светне в зелено в Деня на донорството Ковид прати 600 души в болница за 24 часа у нас, в Бургаско 90 са новите слуачи 2302 достигнаха новозаразените за едно денонощие
Тагове
умбал ковид отделение болница
Коментари

Още от последните новини