Още две отделения в УМБАЛ Бургас престават да бъдат ковид

Още две отделения в УМБАЛ Бургас престават да бъдат ковид - E-Burgas.com

Още две отделения в УМБАЛ Бургас престават да бъдат КОВИД и се връщат към нормалния ритъм на работа. Отделението по гастроентерология вече се върна на старото си място в терапевтичния корпус на болницата. От днес с пълен капацитет работи и Вътрешно отделение с хематологичен профил.

Пълното възстановяване на дейността е дългоочаквана новина и за лекарите, и за пациентите. За лекарите - защото трябваше да осигуряват двойни екипи и да обслужват както КОВИД-звената, така и настанените на други места свои пациенти. За пациентите - защото се увеличават леглата и се подобрява достъпът до медицинска помощ, разрешен е и плановият прием.

За последните два дни в УМБАЛ Бургас не е постъпил за лечение нито един пациент с КОВИД. Драстично намаляха и идващите с вируса в предишните дни в триажа на болницата. Затова ръководството на болницата взе решение да затвори още две КОВИД-отделения.

Като КОВИД-структура продължава да работи само десетият етаж на терапевтичния корпус на болницата и половината от Инфекциозно отделение. В момента и на двете места има достатъчен брой легла. Реанимационните легла за КОВИД болни също се запазват.

Болницата има готовност да разкрие допълнителни легла за КОВИД, ако обстановката се влоши.

Ваксинационният кабинет на МЦ "Св. Николай Чудотворец" продължава да работи всеки ден до 23 часа с всички одобрени в България ваксини.

Свързани статии
Делта вариантът вече върлувал в Бургаско Увеличават се новозаразените с COVID-19 у нас Унгарското посолство благодари на УМБАЛ-Бургас за сложен случай с чужденец 200 са новозаразените с ковид за денонощие Продължава увеличаването на новите случаи на ковид у нас Рекордьор: УМБАЛ Бургас обучава над 90 бъдещи лекари, медицински сестри и рехабилитатори Бургас на второ място по новозаразени с ковид за денонощието Бургаските болници се подготвят за четвъртата вълна 121 новозаразени с ковид у нас Епидемиолог: Четвъртата вълна вече е у нас
Тагове
умбал ковид отделение болница
Коментари

Още от последните новини