Опазваме границата с военна техника и хора при мигрантски натиск

Опазваме границата с военна техника и хора при мигрантски натиск - E-Burgas.com
Архив

Има готовност за изпращане на техника и хора по границата за справяне с евентуален мигрантски натиск. Трябват обаче четири милиона лева, които военното министерство няма. Това заяви в интервю за NOVA военният министър Георги Панайотов. 

„Очаква се мигрантски натиск на българската граница и ние се подготвяме за това. Вчера имахме координационна среща с участие на всички инстиryти и министерства, агенции, които имат касателство по този въпрос. Ще трябва да се взимат допълнителни мерки. Освен тези, които са разписани по действащите планове, за да можем да сме сигурни, че българската територия ще бъде запазена'; заяви Георги Панайотов. 

„Министерството на отбраната има готовност, но не разполага с финансовите ресурси, не са предвидени такива финансови ресурси в бюджета и за да се реализира, за да бъде проведена тази операция по разполагане на военнослужещата техника по българската граница, на нас ще ни трябват средства'; каза Панайотов.,,Разчетите са, че за един месец при максимално участие, на тази бройка, която споменах - те 1050 военнослужещи и 145 единици бойна техника, ще ни трябват около четири милиона и двеста хиляди лева'; обясни военният министър. 

Същевременно той обясни, че над 500 военни са участвали до момента в гасенето на пожари в страната. Скоро се очаква да имаме още един самолет, който да може да участва в гасенето. 

Свързани статии
Задържаха глухоням трафикант, прекарал 10 сирийци през Бургас Над 47 хиляди чужденци са опитали да влязат незаконно у нас, най-натоварено е на турската граница И армията се включва в охраната на границата с Турция Бургаската прокуратура погна кмет за трафик на сирийци Спряха над 80 нелегални мигранти в опит да преминат границата в района на Малко Търново МВР възлага ремонта на оградата на Министерството на отбраната Ремонтират оргадата на границата с Турция с 5 млн. лева Пожарникар, шофиращ такси на роднина, превозвал нелегално трима афганистанци МВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео) Искат постоянен арест за трафикант, прекарал 38 мигранти край Росенец
Тагове
граница бежанци
Коментари

Още от последните новини