Валежи идват към Южното Черноморие

Валежи идват към Южното Черноморие - E-Burgas.com

Предстои ни дъждовен ден. Минималните температури в страната ще са от 3 до 11 градуса. По морето до 5-8. Преди обед ще превалява в западната половина от страната. В следобедните часове валежните зони ще достигнат до морето.

По-съществени валежи, с количества до 15-20 л/м2, се очакват в района на Плевен и по Южното Черноморие. В планините, над 2000 м ще вали мокър сняг. През нощта срещу петък дъждовете ще спират. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад със скорост до 30 км/ч, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Максималните температури ще са от 8 до 16 градуса, по Черноморското ни крайбрежие до 16-18.

Над планините в сутрешните часове в ниските места видимостта ще бъде намалена. През деня ще бъде облачно с валежи от дъжд и сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде засилен от северозапад до 50 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина около 1 градус, а на 1500 м височина до 9 градуса.

В петък след временно разкъсване на облаците, следобед отново бързо ще се заоблачи, с превалявания в северозападните райони. През уикенда ще се задържи дъждовно, с по-интензивни валежи в западните и в южните райони.

В планините ще вали мокър сняг. В понеделник дъждовете ще продължават, като в западните райони, по високите полета и в планините дъждът ще преминава в сняг.


 

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
време
Коментари

Още от последните новини