Община Бургас: Разпоредихме оградата на Росенец да бъде премахната незабавно

Община Бургас: Разпоредихме оградата на Росенец да бъде премахната незабавно - E-Burgas.com

Община Бургас е разпоредила незабаваното премахване на строителната ограда и осигуряването на свободен достъп до гражданите по общинската улица в Росенец. Това става ясно от позиция на общината, след днешното посещение на съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в Бургас.

Публикуваме пълния текст на позицията на община Бургас:

Община Бургас отново категорично заявява, че общинската улица никога не е водила до морския бряг, а до частен терен, което е видно и от актуалната кадастрална карта. 
След решението на Общински съвет, с което беше отменен ПУП за местността Отманли, на 29 юли комисия от Община Бургас извърши проверка  на място и констатира следното: 

Строителната ограда на строежа не е поставена  съгласно одобрения План за безопасност и здраве. На строежа липсва информационна табела, съгласно чл. 13 от Наредба №  2. 
На строителната площадка не се извършват тежки строително-монтажни работи. Поставената ограда препятства преминаването през общинския път. 
Установен е бетониран път през съседен имот- публична държавна собственост, за който в Община Бургас не са издавани строителни книжа. 

Предвид направените констатации е разпоредено: 

Строителната ограда да бъде незабавно премахната и да се осигури свободен достъп на гражданите по общинската улица.

На собственика, строителния надзор и строителя е дадено предписание в седем дневен срок да бъдат представени в Община Бургас съставените по време на строителството актове и протоколи за строежите в имота, с цел да се установи правомерно ли са обитавани. Режимът за въвеждане в експлоатация на сградите в имота е регистрационен и към днешна дата в Община Бургас не са постъпвали заявления за регистриране и издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на сградите. 

Собственикът е уведомен, че ако не представи изисканите документи в посочения срок, Община Бургас ще предприеме действия по забрана ползването на сградите в имота и принудително премахване на строителната ограда, ограничаваща преминаването по общинския път.

Свързани статии
ГЕРБ изпревари ДБ за комисията "Росенец" Димитър Найденов: Ивицата до Догансарай вече не е земеделска земя, а плаж ВАС: Плажът пред Догансарай влиза в кадастъра като защитена територия Върховният съд отказа да спре вписването на "Росенец" като плаж Безплатно автокино пред Догансарай довечера Плажуващи пред сарая оставиха баница за Доган Установиха множество нарушения в Росенец, Буджака и Обзор Христо Иванов: Иво Баев се отклонява от националната политическа линия на коалицията Пътят до Росенец отново преграден? Христо Иванов прави нова проверка на място (видео) Официално: Рибарското селище остава без канализация
Тагове
Росенец Христо Иванов Догансарай
Коментари

Още от последните новини