Община Бургас: Разпоредихме оградата на Росенец да бъде премахната незабавно

Община Бургас: Разпоредихме оградата на Росенец да бъде премахната незабавно - E-Burgas.com

Община Бургас е разпоредила незабаваното премахване на строителната ограда и осигуряването на свободен достъп до гражданите по общинската улица в Росенец. Това става ясно от позиция на общината, след днешното посещение на съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в Бургас.

Публикуваме пълния текст на позицията на община Бургас:

Община Бургас отново категорично заявява, че общинската улица никога не е водила до морския бряг, а до частен терен, което е видно и от актуалната кадастрална карта. 
След решението на Общински съвет, с което беше отменен ПУП за местността Отманли, на 29 юли комисия от Община Бургас извърши проверка  на място и констатира следното: 

Строителната ограда на строежа не е поставена  съгласно одобрения План за безопасност и здраве. На строежа липсва информационна табела, съгласно чл. 13 от Наредба №  2. 
На строителната площадка не се извършват тежки строително-монтажни работи. Поставената ограда препятства преминаването през общинския път. 
Установен е бетониран път през съседен имот- публична държавна собственост, за който в Община Бургас не са издавани строителни книжа. 

Предвид направените констатации е разпоредено: 

Строителната ограда да бъде незабавно премахната и да се осигури свободен достъп на гражданите по общинската улица.

На собственика, строителния надзор и строителя е дадено предписание в седем дневен срок да бъдат представени в Община Бургас съставените по време на строителството актове и протоколи за строежите в имота, с цел да се установи правомерно ли са обитавани. Режимът за въвеждане в експлоатация на сградите в имота е регистрационен и към днешна дата в Община Бургас не са постъпвали заявления за регистриране и издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на сградите. 

Собственикът е уведомен, че ако не представи изисканите документи в посочения срок, Община Бургас ще предприеме действия по забрана ползването на сградите в имота и принудително премахване на строителната ограда, ограничаваща преминаването по общинския път.

Свързани статии
Христо Иванов: Приемането на еврото гарантира забогатяване на страната ДБ: Първата незаконна сграда край сараите е разрушена, остават още 13 Община Бургас: Съдействаме, нямаме никакви притеснения за законността на действията си И Икономическа полиция влезе в "Росенец" Полиция влезе в общината, нищят стара заповед за продаване на имоти в "Росенец" Мария Нейкова с крути мерки срещу самонастанилите се в държавни имоти Христо Иванов: Резултатът ни не е провал, но е разочароващ Търсят кой да бутне незаконните постройки около сарая Правителството отпуска средства за събарянето на незаконните постройки в Росенец "Демократична България": Дайте ни мандата, за да гарантираме дълбока промяна в страната
Тагове
Росенец Христо Иванов Догансарай
Коментари

Още от последните новини