Община Бургас продава близо 200 тона отпадъци за 66 хил. лв.

Община Бургас продава близо 200 тона отпадъци за 66 хил. лв.  - E-Burgas.com

Изхвърлените разделно пластмаса, метал, хартия и стъкло ще донесат пари на града

Община Бургас ще продаде 192 000 килограма сепарирани отпадъци на публичен търг с явно наддаване. Началната тръжна цена на въпросния боклук е 65 880 лв. Той е продукт на дейността на ОП "ЧИСТОТА ЕКО" и е подробно описан и разпределен по вид, единична цена, количество и стойност. Отадъците са събрани от 19-те мобилни центъра за разделно изхвърляне, както и от поточната сепарираща линия на сметището в Братово.

Най-много пари общината ще спечели от пластмасовите отпадъци, към които спадат предимно прозрачни, кафяви и зелени пластмасови бутлки, които се рециклират отделно. Общата сума за тях е около 40 хил. лв. за 90 тона различни видове пластмаса. Най-ценен е пък е алуминия, който се събира предимно от кенчетата за безалкохолни и алкохолни напитки. 10 тона от него са оценени на 12 хил. лв. 

Припомняме, че от началото на лятото ОП "ЧИСТОТА ЕКО"  стартира кампания, с която стимулира гражданите на град Бургас да изхвърлят разделно боклука си в мобилнтие центрове. Срещу това те полчуават точки, които в края на годината могат да им донесат матерални награди. 

Коментари

Още от последните новини