Обновяват още един парк в „Славейков“

Обновяват още един парк в „Славейков“  - E-Burgas.com

Парковото пространство зад бл. 1Б в к-с „Славейков“ има хубава дървесна растителност, но всичко останало е амортизирано с годините или повредено. Жителите от района бяха бързи и единни в искането си за обновление. Техният е един от проектите, които Общината вече започна да изпълнява с тазгодишния бюджет на програмата "Моят град, моят квартал, моята улица".

Така на това място ще се появят удобна алейна мрежа, нови тротоари, осветление, хубава паркова мебел. Ще бъде внесено допълнително озеленяване. Подобен проект се изпълнява на още едно място в „Славейков“, до бл.16: https://www.burgas.bg/bg/novini/obshtinata-shte-prevarne-zapustyal-teren-v-slaveykov-v-hubav-malak-park.

* За програмата:

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства "Моят град, моят квартал, моята улица" e инициатива на кмета Димитър Николов, която толерира активните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, промяната идва по-бързо. Подробна информация за нея можете да откриете тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1517.

С тази програма Община Бургас дава възможност на хората от един голям жилищен блок да обсъдят предварително от какво имат най-голяма нужда - детски кът, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина, нещо друго. После да попълнят и подадат заявление за благоустрояване на прилежащото към сградата пространство, с което да покажат, че гледат в една посока.

Допустими за финансиране по програмата са цели сгради (блокове) в режим на етажна собственост, построени върху терени, които са общинска собственост, предназначени за жилищно строителство. Заявлението за кандидатстване се подава от органите на управление в етажната собственост, представляващи Сдружение на собствениците или Общото събрание, надлежно регистрирани в общинска администрация.

Инициативата има за цел да направи средата на обитаване в комплексите и кварталите по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Успешно реализираната в Бургас програма за саниране показа, че когато има обща идея за подобряване условията на живот, съседите могат да се сдружават и да работят в екип.

"Моят град, моят квартал, моята улица" функционира на конкурентен принцип, толерирайки по-активните и задружни собственици в многофамилни жилищни сгради. До този момент са подадени 125 заявления. 50 от тях вече са администрирани и за тях са разработени идейни схеми. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини