Областният управител увери поморийци, че няма да толерира нарушения на закона (Снимки)

Областният управител увери поморийци, че няма да толерира нарушения на закона (Снимки) - E-Burgas.com

При засилен интерес премина поредният изнесен приемен ден на областния управител проф. Мария Нейкова. Тази седмица проблемите си пред областния управител споделиха жители на Поморие. Обсъжданите теми засягаха теми от личен и обществен характер. Проф. Нейкова увери гражданите, че ще съдейства за решаването на проблемите в рамките на правомощията й като областен управител и увери, че няма да толерира незаконосъобразнини действия.

Посещението в морския град беше съчетано и с работна среща с кмета на Община Поморие Иван Алексиев и председателя на Общинския съвет – Поморие Адам Адамов. Г-н Алексиев заяви, че кметовете от област Бургас са за пример в страната за оказване на взаимопомощ, без оглед на политически пристрастия, и винаги са срещали подкрепа от областния управител. „За мен е важно държавната и местната власт да продължават да работят в добро взаимодействие в интерес на гражданите“ – каза от своя страна проф. Нейкова.

Кметът на Поморие поиска съдействие относно проблемните казуси, свързани с реализирането на общински проекти за Тракийската куполна гробница и промяната на статута на бившата Каменна кариера в с. Каменар, където Общината иска да изгради рекреацинен парк за поморийци и гостите на общината.

Друга коментирана тема беше свързана с бивши имоти на Министерството на отбраната, които са с отпаднала необходимост, находящи се на територията на гр. Поморие, които Общината иска да управлява с цел реализация на проекти в полза на обществеността.

По покана на кмета на г-н Алексиев областният управител присъства на откриването на XVII Международен фестивал на православната музика „Света Богородица- Достойно естъ“. Събитието откри Старозагорският митрополит Киприан в присъствието на църковни представители както от България, така и от Украйна.

„Събитието е специално, защото то събира хора от различни страни, обединени от най-важното - вярата, изкуството, приятелството. Човек е съвкупност от емоции, радва се, тъжи и в тъгата си има нужда от упование. А упованието най-често и най-естествено намираме във вярата и в музиката. Убедена съм, че изявите ви ще бъдат повод много хора да поспрат в натоварения ден, ще послушат, ще премислят, ще си отделят време за важните неща, за ценностите залегнали във вярата ни.“ – с тези думи областният управител проф. Нейкова приветства участниците от различни градове от България и Украйна.

Галерия
Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие мария нейкова
Коментари

Още от последните новини