Област Бургас все още е далеч от дистанционната форма на обучение

Област Бургас все още е далеч от дистанционната форма на обучение  - E-Burgas.com

Заболеваемостта в област Бургас продължава да нараства с всеки изминал ден, но въпреки всичко тя все още е много далеч от това да премине на дистанционна форма на обучение.

За да се случи това дадена област трябва да отчете над 750 болни на 100 хил. души през последните 14 дни. За да влезе в тъмночервената зона индексът е 500 на 100 хил. души.

В момента в област Бургас има 387.3 заразените на 100 хил. души през последните две седмици. Новината от една страна е добра, защото това означава, че заболеваемостта е на практика двойно по-ниска от тази в най-засегнатите области в Западна България. От друга страна обаче нарастването е притеснително, като само за седмица заразените са нараснали от около 300 на близо 400 заразени на 100 хил. души.

Вчера математикът проф. Николай Витанов съобщи, че област Бургас изненадващо е от трите области у нас, в които заразата от коронавирус не се разпространява дифузно

"Но и там ще вкусят от него и им пожелавам да е за кратко и да не е интензивно (щом им пожелавам, значи имам основания да мисля, че нещата ще се развият така. Във вечно движение бъдещето е, казва зеленото човече от Звездните войни, но компютрите ни позволяват частично да надникнем в него)" написа проф. Витанов във Фейсбук.

 

Коментари

Още от последните новини