Новозаразеният с коронавирус сърфист в Бургаско е в Реанимация

Новозаразеният с коронавирус сърфист в Бургаско е в Реанимация - E-Burgas.com
Архив camping.bg

Новозаразеният с коронавирус турист по Южното Черноморие е на кислородотерапия в Реанимацията на УМБАЛ-Бургас от вчера. Към днешна дата е малко по-добре. Това стана ясно от брифинга на д-р Кантарджиев в Бургас, на който участваха и шефът на РЗИ д-р Паздеров и кметът Димитър Николов.

Пациентът е мъж на 41 години от София и още там се е почувствал зле. Дошъл е на морето за да се лекува с чист въздух. Нямал е продружаващи заболявания, веднага е бил докаран от къмпинга от негов приятел и съсед по каравана на пулмолог, където му е направена снимка и е установена двустранна бронхопневмония. Другият човек е под 14-дневна карантина, а къмпингът е дезинфекциран.

Доц. Кантарджиев заяви, че работи успешно с РЗИ-Бургас и общината от години. В момента се правят изследвания на хора, работещи в сферата на туризма по Южното Черноморие. „Целта е да докажем какво е състоянието на имунитета на популацията в региона, колко процента от хората са се срещали с вируса, колко процента са развили имунитет, има ли болни в момента и тн.“, заяви доц. Кантарджиев.

Той уточни, че от шестте морски общини в региона за изследвани 1000 човека, предстои още 1000 да бъдат изследвани.  

Свързани статии
Имунолог: Преболедувалите коронавирус изграждат имунитет 195 нови случаи на коронавирус у нас, близо 300 са излекуваните 270 са новите заразени с коронавирус у нас Бургас осъмна със 7 нови случая на коронавирус 270 нови случаи на коронавирус у нас Пак скок на новозаразените с коронавирус у нас Рекорден ръст на новозаразените в света Един случай на коронавирус в Бургас, 298 в страната 292 новозаразени за последните 24 часа Професор прогнозира 10 000 заразени с COVID-19 наесен
Тагове
къмпинг коронавирус
Коментари

Още от последните новини