Новозаразеният с коронавирус сърфист в Бургаско е в Реанимация

Новозаразеният с коронавирус сърфист в Бургаско е в Реанимация - E-Burgas.com
Архив camping.bg

Новозаразеният с коронавирус турист по Южното Черноморие е на кислородотерапия в Реанимацията на УМБАЛ-Бургас от вчера. Към днешна дата е малко по-добре. Това стана ясно от брифинга на д-р Кантарджиев в Бургас, на който участваха и шефът на РЗИ д-р Паздеров и кметът Димитър Николов.

Пациентът е мъж на 41 години от София и още там се е почувствал зле. Дошъл е на морето за да се лекува с чист въздух. Нямал е продружаващи заболявания, веднага е бил докаран от къмпинга от негов приятел и съсед по каравана на пулмолог, където му е направена снимка и е установена двустранна бронхопневмония. Другият човек е под 14-дневна карантина, а къмпингът е дезинфекциран.

Доц. Кантарджиев заяви, че работи успешно с РЗИ-Бургас и общината от години. В момента се правят изследвания на хора, работещи в сферата на туризма по Южното Черноморие. „Целта е да докажем какво е състоянието на имунитета на популацията в региона, колко процента от хората са се срещали с вируса, колко процента са развили имунитет, има ли болни в момента и тн.“, заяви доц. Кантарджиев.

Той уточни, че от шестте морски общини в региона за изследвани 1000 човека, предстои още 1000 да бъдат изследвани.  

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Дивото къмпингуване отива в историята
Тагове
къмпинг коронавирус
Коментари