Новозаразеният с коронавирус сърфист в Бургаско е в Реанимация

Новозаразеният с коронавирус сърфист в Бургаско е в Реанимация - E-Burgas.com
Архив camping.bg

Новозаразеният с коронавирус турист по Южното Черноморие е на кислородотерапия в Реанимацията на УМБАЛ-Бургас от вчера. Към днешна дата е малко по-добре. Това стана ясно от брифинга на д-р Кантарджиев в Бургас, на който участваха и шефът на РЗИ д-р Паздеров и кметът Димитър Николов.

Пациентът е мъж на 41 години от София и още там се е почувствал зле. Дошъл е на морето за да се лекува с чист въздух. Нямал е продружаващи заболявания, веднага е бил докаран от къмпинга от негов приятел и съсед по каравана на пулмолог, където му е направена снимка и е установена двустранна бронхопневмония. Другият човек е под 14-дневна карантина, а къмпингът е дезинфекциран.

Доц. Кантарджиев заяви, че работи успешно с РЗИ-Бургас и общината от години. В момента се правят изследвания на хора, работещи в сферата на туризма по Южното Черноморие. „Целта е да докажем какво е състоянието на имунитета на популацията в региона, колко процента от хората са се срещали с вируса, колко процента са развили имунитет, има ли болни в момента и тн.“, заяви доц. Кантарджиев.

Той уточни, че от шестте морски общини в региона за изследвани 1000 човека, предстои още 1000 да бъдат изследвани.  

Свързани статии
Лекари в Бургас изнемогват от работа, болницата търси доброволци за КОВИД-отделението Депутат от БСП с положителна проба за COVID-19 1595 са новите случаи на коронавирус у нас, в Бургас - 41 От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас Проф. Димитров: Скоро ще имаме по 1200 заразени на ден Рекордни нови 819 случая на Covid-19 за 24 часа у нас Лекари в Бургас: Недостигът на легла за болни от Covid-19 вече е осезаем И Мария Габриел е с коронавирус Нов скок на Covid-19 у нас: 612 са новозаразените, в Бургас са 28 Нов рекорд от 350 хил. души заразени за 24 часа, ЕС договоря цветна карта за ограниченията за пътувания
Тагове
къмпинг коронавирус
Коментари

Още от последните новини