Новозаразеният с коронавирус сърфист в Бургаско е в Реанимация

Новозаразеният с коронавирус сърфист в Бургаско е в Реанимация - E-Burgas.com
Архив camping.bg

Новозаразеният с коронавирус турист по Южното Черноморие е на кислородотерапия в Реанимацията на УМБАЛ-Бургас от вчера. Към днешна дата е малко по-добре. Това стана ясно от брифинга на д-р Кантарджиев в Бургас, на който участваха и шефът на РЗИ д-р Паздеров и кметът Димитър Николов.

Пациентът е мъж на 41 години от София и още там се е почувствал зле. Дошъл е на морето за да се лекува с чист въздух. Нямал е продружаващи заболявания, веднага е бил докаран от къмпинга от негов приятел и съсед по каравана на пулмолог, където му е направена снимка и е установена двустранна бронхопневмония. Другият човек е под 14-дневна карантина, а къмпингът е дезинфекциран.

Доц. Кантарджиев заяви, че работи успешно с РЗИ-Бургас и общината от години. В момента се правят изследвания на хора, работещи в сферата на туризма по Южното Черноморие. „Целта е да докажем какво е състоянието на имунитета на популацията в региона, колко процента от хората са се срещали с вируса, колко процента са развили имунитет, има ли болни в момента и тн.“, заяви доц. Кантарджиев.

Той уточни, че от шестте морски общини в региона за изследвани 1000 човека, предстои още 1000 да бъдат изследвани.  

Свързани статии
552 са новите случаи на ковид, от днес част от мерките падат 41 са новите случаи на ковид в Бургас, двама са починали 6728 пребориха коронавируса за едно денонощие, 535 са новите случаи Половината област без нито един случай на ковид, за първи път и без починали Четирима души починаха от ковид в Бургаско, само три са общините без нови случаи 65 са новозаразените в Бургас, 750 в страната 753 са новите случаи на ковид, 37 в област Бургас Седем души починаха от ковид в областта, ръст на заболелите в Приморско 107 са новозаразени с ковид в Бургас, 867 в страната Драстичен скок на новозаразените с коронавирус в Бургас
Тагове
къмпинг коронавирус
Коментари

Още от последните новини