Новозаразеният с коронавирус сърфист в Бургаско е в Реанимация

Новозаразеният с коронавирус сърфист в Бургаско е в Реанимация - E-Burgas.com
Архив camping.bg

Новозаразеният с коронавирус турист по Южното Черноморие е на кислородотерапия в Реанимацията на УМБАЛ-Бургас от вчера. Към днешна дата е малко по-добре. Това стана ясно от брифинга на д-р Кантарджиев в Бургас, на който участваха и шефът на РЗИ д-р Паздеров и кметът Димитър Николов.

Пациентът е мъж на 41 години от София и още там се е почувствал зле. Дошъл е на морето за да се лекува с чист въздух. Нямал е продружаващи заболявания, веднага е бил докаран от къмпинга от негов приятел и съсед по каравана на пулмолог, където му е направена снимка и е установена двустранна бронхопневмония. Другият човек е под 14-дневна карантина, а къмпингът е дезинфекциран.

Доц. Кантарджиев заяви, че работи успешно с РЗИ-Бургас и общината от години. В момента се правят изследвания на хора, работещи в сферата на туризма по Южното Черноморие. „Целта е да докажем какво е състоянието на имунитета на популацията в региона, колко процента от хората са се срещали с вируса, колко процента са развили имунитет, има ли болни в момента и тн.“, заяви доц. Кантарджиев.

Той уточни, че от шестте морски общини в региона за изследвани 1000 човека, предстои още 1000 да бъдат изследвани.  

Свързани статии
БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Дивото къмпингуване отива в историята Напрежение на Каваци заради незаконни постройки Ето кога сваляме маските Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид Скочиха новозаразените в областта, четири общини с по над 10 нови случая Глътка въздух в региона: Едва 34 новозаразени с ковид, нито един смъртен случаи 88 са новозаразени в Бургаско, лек спад на новите случаи в страната Бургаска област осъмна с нови 110 случая на коронавирус 913 нови случаи на коронавирус у нас
Тагове
къмпинг коронавирус
Коментари

Още от последните новини