Новият корпус на ПМГ и Френската гимназия ще е на три етажа с 22 класни стаи

Новият корпус на ПМГ и Френската гимназия ще е на три етажа с 22 класни стаи - E-Burgas.com

Община Бургас иска 6,9 млн. лв. от държавния бюджет за реализация на проекта

Новият корпус, който предстои да бъде изграден в двора на двете бургаски гимназии ППМГ "Акад. Никола Обрешков" и ПГРЕ "Г. С. Раковски" ще бъде на три етажа, а в него ще се помещават 22 класни стаи. Той ще бъде използван от възпитанниците на двете училища. 

Това става ясно от докладната записка на кмета Димитър Николов в Общински съвет - Бургас. В края на месеца местният парламент ще трябва да даде съгласие за това кметът да отправи писмено искане до Министерството на образованието и науката и Министерство на финансите за осигуряване през 2022 година на средства от държавния бюджет в размер на 6 900 000 лева за реализиране на проекта. 

В докладната записка Николов подчертава, че Бургас е един от малкото градове в страната, който установи потребност от нов сграден фонд за разширяване на капацитета на училищата и със собствени финансови средства, и привлечен финансов ресурс, започна разширяване на сградния фонд на общинските училища.

Новият корпус ще бъде с 926, 93 кв. м застроена площ. На партера ще се помещават две класни стаи, покрити площадки за тенис на маса и покрит велосипеден паркинг.

На на първи, втори и трети етаж ще има още 20 класни стаи за по 26 ученичка и две компютърни зали за по 16 ученичка. Покривът на сградата ще бъде с открита площадка за отдих през междучасията и занимания на открито, обезопасена с предпазна метална ограда.

На всяко учебно ниво по коридорите ще бъдат обособени мултифункционални кътове за почивка и комуникация с места за сядане на до 15 ученици.

 

Свързани статии
Гордост на ПМГ донесе златен медал от олимпиада в Бургас Възпитаник на ПМГ донесе медал от международна олимпиада по астрофизика ППМГ “Акад. Никола Обрешков“ с литературен конкурс за 50-годишния си юбилей Димитър Николов за юбилея на математическата: Вие сте престиж за Бургас! За първи път: Вижте какви нови паралелки предлагат елитните гимназии на Бургас Разширяват базата на ПМГ и Френската с нов корпус
Тагове
ПМГ Френската
Коментари

Още от последните новини