Нови скулптури красят Поморие от днес (Снимки)

Нови скулптури красят Поморие от днес (Снимки) - E-Burgas.com

Приключи първият за Поморие международен симпозиум по скулптура „Светът е море 2020“. „Метаморфоза“, „Прераждане“, „Морски форми“, „Трона на Нептун“ и „Тяло“ са имената на скулптурите, които техните автори, съответно Милена Младенова, Клаус Хунзикер, Атанас Стоянов, Добрин Вътев и Даниел Кънчев, създадоха по време на симпозиума.

„Всички скулптури ще останат за града. Освен тези пет произведения, бяха изработени и още няколко по-малки пластики, които също ще бъдат експонирани на различни места. Стилизирани под формата на котва, яхта и сърф, те ще напомнят, че освен всичко друго, Поморие е и град на ветроходството“, каза директорът на ГХГ „Дечко Стоев“ Милчо Талев, който официално представи творбите и техните автори.

„Благодаря на всички участници. Задачата беше изключително трудна, но резултатите са впечатляващи. Догодина ще продължим със следващото издание на симпозиума, защото всички тези скулптури, разположени в града ни, подобряват градската среда и придават онзи невероятен творчески дух, който Поморие запази за разлика от останалите черноморски градове. Защото тук всяка година виждаме нещо ново“, каза кметът Иван Алексиев, като предложи пластиката с формата на сърф да бъде специален символичен подарък за проф. Николай Янев – най-добрият сърфист сред математиците, почетен гражданин и приятел на Поморие, който също присъства на събитието.

Каменната експозиция събра десетки жители и гости на Поморие, които освен интересни снимки, проследиха работния процес на творците, на специално подготвена видеопрезентация.

Галерия
Свързани статии
Рибарите в Поморие въстанаха срещу проект за мидена ферма Бургаският съд не помилва кадец на велосипеди, остави го в ареста Приеха Поморие в международна мрежа за регионални политики Четири общини в Бургаско ще получат до 600 хил. лв. за улично осветление Ето как Поморие отбеляза Богоявление (Видео) И Поморие отмени хвърлянето на кръста Ученици от Поморие спретнаха трогателен видеопоздрав Ето как Поморие помогна на 71 бедни семейства Градският траснпорт в Поморие с нови промени от утре Филм за Поморие спечели награда от Министерството на туризма
Тагове
поморие скулптури
Коментари

Още от последните новини