Нови скулптури красят Поморие от днес (Снимки)

Нови скулптури красят Поморие от днес (Снимки) - E-Burgas.com

Приключи първият за Поморие международен симпозиум по скулптура „Светът е море 2020“. „Метаморфоза“, „Прераждане“, „Морски форми“, „Трона на Нептун“ и „Тяло“ са имената на скулптурите, които техните автори, съответно Милена Младенова, Клаус Хунзикер, Атанас Стоянов, Добрин Вътев и Даниел Кънчев, създадоха по време на симпозиума.

„Всички скулптури ще останат за града. Освен тези пет произведения, бяха изработени и още няколко по-малки пластики, които също ще бъдат експонирани на различни места. Стилизирани под формата на котва, яхта и сърф, те ще напомнят, че освен всичко друго, Поморие е и град на ветроходството“, каза директорът на ГХГ „Дечко Стоев“ Милчо Талев, който официално представи творбите и техните автори.

„Благодаря на всички участници. Задачата беше изключително трудна, но резултатите са впечатляващи. Догодина ще продължим със следващото издание на симпозиума, защото всички тези скулптури, разположени в града ни, подобряват градската среда и придават онзи невероятен творчески дух, който Поморие запази за разлика от останалите черноморски градове. Защото тук всяка година виждаме нещо ново“, каза кметът Иван Алексиев, като предложи пластиката с формата на сърф да бъде специален символичен подарък за проф. Николай Янев – най-добрият сърфист сред математиците, почетен гражданин и приятел на Поморие, който също присъства на събитието.

Каменната експозиция събра десетки жители и гости на Поморие, които освен интересни снимки, проследиха работния процес на творците, на специално подготвена видеопрезентация.

Галерия
Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие скулптури
Коментари

Още от последните новини