Нови компютри и таблети за децата с увреждания в Атия

Нови компютри и таблети за децата с увреждания в Атия - E-Burgas.com

Нови компютри, табелти и други технически пособия получиха децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания (ЦНСТДМУ) в созополското село Атия. Те са предоставени по специален договор от целева програма между община Созопол и Фонд „Социална закрила”.

Основната цел е да се обезпечи непрекъснат образователен процес на децата и младежите, настанени в ЦНСТДМУ в село Атия, община Созопол. Посредством качествено образование младите хора ще получат реални шансове за реализация на пазара на труда и достоен живот.

Дългосрочната цел: посредством качествено образование младите хора да получат реални шансове за реализация на пазара на труда и достоен живот. Почти няма професия в съвременното общество, в която да не се изисква компютърна грамотност. Усвояването на работата с техническите устройства от различен тип, ще бъде сериозно преимущество за децата и младежите, лишени от родителски грижи при кандидатстване за работа.

Стойността на закупени технически средства е 3947 лв.:

Стационарен компютър с лицензиран софтуер – 1 бр.;

Таблети – 8 бр.

Мобилен компютър /лаптоп/ – 1 бр.;

Мултифункционално устройство/ принтер/ – 1 бр.;

Рутер – 1 бр.;

Изпълнени са качествените показатели за измерване на поставените цели: Обучени са 8 деца и младежи за работа с лицензирана компютърна и размножителна техника; Повишен е интереса към самостоятелни занимания по зададена задача; Повишена е самооценка в резултат на придобитите знания и умения.

Придобито е сериозно преимущество за децата и младежите, лишени от родителски грижи при кандидатстване за работа в резултат на усвояването на работата с техническите устройства от различен тип.

Изпълнен е очаквания ефект от изпълнението: Подобрена е материалната база на Център за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания в село Атия, община Созопол, формираща условия за пълноценно обучение, развитие и социална реализация на младите хора.

Галерия
Свързани статии
Затварят алея за движение на МПС в Созопол заради ремонти Прокуратурата извършва допълнителни проверки Прокуратурата се самосезира по случая с разораването на „Смокиня“ Община Созопол към Марияна Николова: Забранете дигите на плажове, които не са застрашени от ерозия Прогрес в Созопол, общината се побратими с турския Визе В Созопол стартираха кампания по засаждане на дървета Ковид умори 16 души в Бургаско, ръст на новите случаи в Созопол Тихомир Янакиев въведе строги правила в Созопол преди изборите Община Созопол обяви каква ще е официалната програма утре Събират средства за изграждането на паметниците на Левски и Лермонтов в Созопол
Тагове
атия созопол
Коментари

Още от последните новини