Нови компютри и таблети за децата с увреждания в Атия

Нови компютри и таблети за децата с увреждания в Атия - E-Burgas.com

Нови компютри, табелти и други технически пособия получиха децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания (ЦНСТДМУ) в созополското село Атия. Те са предоставени по специален договор от целева програма между община Созопол и Фонд „Социална закрила”.

Основната цел е да се обезпечи непрекъснат образователен процес на децата и младежите, настанени в ЦНСТДМУ в село Атия, община Созопол. Посредством качествено образование младите хора ще получат реални шансове за реализация на пазара на труда и достоен живот.

Дългосрочната цел: посредством качествено образование младите хора да получат реални шансове за реализация на пазара на труда и достоен живот. Почти няма професия в съвременното общество, в която да не се изисква компютърна грамотност. Усвояването на работата с техническите устройства от различен тип, ще бъде сериозно преимущество за децата и младежите, лишени от родителски грижи при кандидатстване за работа.

Стойността на закупени технически средства е 3947 лв.:

Стационарен компютър с лицензиран софтуер – 1 бр.;

Таблети – 8 бр.

Мобилен компютър /лаптоп/ – 1 бр.;

Мултифункционално устройство/ принтер/ – 1 бр.;

Рутер – 1 бр.;

Изпълнени са качествените показатели за измерване на поставените цели: Обучени са 8 деца и младежи за работа с лицензирана компютърна и размножителна техника; Повишен е интереса към самостоятелни занимания по зададена задача; Повишена е самооценка в резултат на придобитите знания и умения.

Придобито е сериозно преимущество за децата и младежите, лишени от родителски грижи при кандидатстване за работа в резултат на усвояването на работата с техническите устройства от различен тип.

Изпълнен е очаквания ефект от изпълнението: Подобрена е материалната база на Център за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания в село Атия, община Созопол, формираща условия за пълноценно обучение, развитие и социална реализация на младите хора.

Галерия
Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
атия созопол
Коментари

Още от последните новини