Наркодилър от Ново Паничарево отива на съд, четирима са задържани при акция в Бургас

Наркодилър от Ново Паничарево отива на съд, четирима са задържани при акция в Бургас - E-Burgas.com

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 4 души. Иззети са различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са – 1 бързо производство и 2 преписки. Спрямо едно лице е повдигнато обвинение от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерния случай е свързан със задържането на 31 годишен криминално проявен мъж от с. Ново Паничарево, общ. Приморско, в чийто дом са намерени и иззети : бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/, две пластмасови бутилки с безцветна течност със силен мирис, стъклена бутилка с течност, ел. везна и пушка. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо четири случая. Водачите са на възраст от 20 до 44 години. 20 годишния мъж от хасковското село Българово управлявал л.а. „Ауди А 4”, с хасковска регистрация, след употреба на амфетамин и метамфетамин, 21 годишен бургазлия шофирал л.а. „Мерцедес С 200”, с бургаска регистрация, след употреба на канабис, 26 годишен мъж от Средец управлявал л.а. „Фолксваген Поло”, с бургаска регистрация, след употреба на метамфетамин, а 44 годишен мъж от сливенското село Кортен, шофирал л.а. „Форд Галакси”, с хасковска регистрация, след употреба на опиати и метамфетамин.

В други три случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 601 нарушения на скоростта. Четири случая са превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 13 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 32 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани двама водачи.

Свързани статии
Над 700 нарушители по пътищата у нас само за денонощие Акция на полицията в домовете на бургаски дилъри Инспектори на ИАРА с акции по язовири из цялата страна 2 години и 10 месеца пандиз за дилър в Слънчев бряг "Пътна полиция" с нова акция в страната, следят за колани и каски Бургазлия написа ПИН-а върху дебитната си карта, по-късно установи лиспата на 4,5 бона Акция "Дрога" се провежда в цялата страна МВР със спецакция срещу лихвари в Карнобат Акция срещу фалшивите сертификати, открити са над 3000 в пет области Ето какво откриха ченгетата в дома на бургаски дилър, остава 72 часа в ареста (Снимки)
Тагове
ново паничарево дилър акция
Коментари

Още от последните новини