Нанков: Дори да не вали година и половина, водата в "Камчия" е достатъчна

Нанков: Дори да не вали година и половина, водата в

Въпреки че от повече от месец министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро използва медийните си участия, за да предупреждава, че се очаква водна криза по Черноморието, вчера зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков го опроверга.

При посещение във Варненско той обяви, че дори да няма валежи още година и половина, водата в язовир "Камчия", който захранва Бургас, Варна и основна част от курортите, е достатъчна, съобщава БНР.

"Обемът на яз. "Камчия" е над 125 милиона кубика - над 50 милиона е полезният обем. Бургаското водно дружество е изнесло данни, че язовирът има налични обеми, които могат да осигурят непрекъснато, без каквото и да е поскъпване на цената на водата, водоподаване и за бургазлии, и за варненци за поне 12 месеца", каза Нанков.

Не така обаче стоят нещата според екоминистъра. Преди две седмици Димитров съобщи, че Бургас е пред водна криза и до 6-7 месеца градът може да остане без вода. По думите му, ако не вали достатъчно дъжд и сняг в следващите месеци, кризата е сигурна.

Свързани статии
Строим 10 нови язовира за 10 години Започват ремонтите на язовирите Ахелой и Порой Ревизоро: Ако до 20 февруари не изградим тръбите, не искам да съм в Бургас на изборите Водата в още един язовир намаля драстично Валежите от последните дни вдигнали нивото на язовир Камчия Язовирите "Ахелой" и "Порой" вече са с приоритет за питейно-битови нужди Тома Белев: Защо никой не казва, че в язовирите "Ахелой" и "Порой" няма вода Бургаските съветници искат да се види под лупа къде изтича водата на язовир Камчия Нов стопанин на язовирите Ахелой и Порой ще спасява Бургас от водна криза НА ЖИВО: Извънредната общинска сесия заради водната криза
Тагове
водна криза язовир
Коментари

Още от последните новини