Нанков: Дори да не вали година и половина, водата в "Камчия" е достатъчна

Нанков: Дори да не вали година и половина, водата в

Въпреки че от повече от месец министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро използва медийните си участия, за да предупреждава, че се очаква водна криза по Черноморието, вчера зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков го опроверга.

При посещение във Варненско той обяви, че дори да няма валежи още година и половина, водата в язовир "Камчия", който захранва Бургас, Варна и основна част от курортите, е достатъчна, съобщава БНР.

"Обемът на яз. "Камчия" е над 125 милиона кубика - над 50 милиона е полезният обем. Бургаското водно дружество е изнесло данни, че язовирът има налични обеми, които могат да осигурят непрекъснато, без каквото и да е поскъпване на цената на водата, водоподаване и за бургазлии, и за варненци за поне 12 месеца", каза Нанков.

Не така обаче стоят нещата според екоминистъра. Преди две седмици Димитров съобщи, че Бургас е пред водна криза и до 6-7 месеца градът може да остане без вода. По думите му, ако не вали достатъчно дъжд и сняг в следващите месеци, кризата е сигурна.

Свързани статии
Ревизоро: Камчия е най-проблемният язовир, има вода за 8-10 месеца! Язовирите Порой и Ахелой спасяват населението за три месеца ако Камчия пресъхне Бургазлии следят онлайн нивото на язовир Камчия Граждани искат среща с областния заради водната криза Басейнова дирекция: Липса на кислород е довело да измирането на рибата край Черноморец Мъртва риба изплува в язовир край Черноморец Ревизоро: Язовир "Камчия" е в критично сътояние, опасността от суша е близо Шефът на ВиК-Бургас намерил трайно решение за кризата с язовирите С половин милиард лева Бургас влиза в нова ера във водоподаването ИАРА погна любители рибари на язовир Порой, наложи се да идва и полиция
Тагове
водна криза язовир
Коментари

Още от последните новини