Разпоредиха 24-часово наблюдение на язовирите заради дъждовете

Разпоредиха 24-часово наблюдение на язовирите заради дъждовете - E-Burgas.com
Архив БНТ

Поради очакваните непрекъснати валежи в следващите дни в цялата страна, служебният министър на икономиката Даниела Везиева разпореди 24-часово наблюдение на всички язовири, за които Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ отговаря за надзора. Това съобщи Министерството на икономиката.

Агенцията ще бъде в непрекъснат контакт с всички структури, които имат отношение и следят за състоянието и нивата на язовирите.

Предприети са всички превантивни мерки, вследствие на което да се следят денонощно водните обеми на язовирите в страната. Към този момент към наблюдаваните от ДАМТН язовири не са възникнали аварийни ситуации.

Свързани статии
Шишков: Правени са опити за прикриване на незаконни ремонти на язовири Стойко Танков с указания към кметове и собственици на язовири в региона заради времето Масови проверки на водоемите в Бургаско след сигнал на 112 Кирил Петков: Нито един от опасните язовири не е ремонтиран, а са надплатени 200 млн.лв. Експерт: Малките язовири са проблемните Министър Петков: От 400 язовири, са ремонтирани едва 10 Експерти: Опасността от воден режим заради Камчия е минало Строим 10 нови язовира за 10 години Започват ремонтите на язовирите Ахелой и Порой Нов стопанин на язовирите Ахелой и Порой ще спасява Бургас от водна криза
Тагове
язовири
Коментари

Още от последните новини