Намалиха данъка на таксиметровите шофьори в Поморие

Намалиха данъка на таксиметровите шофьори в Поморие - E-Burgas.com

За втора поредна година таксиметровите превозвачи в Поморие ще ползват данъчни облечения. Годишният данък за таксиметров превоз в община Поморие за 2022 г. ще бъде намален от 600 лв. на 300 лв. за данъчно задължените лица. Промяната произтича от приетия и публикуван в Държавен вестник Закон за Държавния бюджет за 2022 г.

Съгласно Закона, данъчно задължените лица заплащат годишния данък за таксиметров превоз на пътници за 2022 г., определен в наредба на Общинския съвет, намален с разликата между размера на определения от Общинския съвет годишен данък върху таксиметров превоз на пътници за 2021 г. и минималния годишен размер на данъка по чл. 61ф от ЗМДТ от 300 лв., но не по-малко от 300 лв.

В тази връзка при определен за Община Поморие данък върху таксиметров превоз на пътници за 2021 г. в размер на 600 лв., данъчно задължените лица ще заплащат на Община Поморие 300лв., а разликата ще бъде компенсирана от Държавния бюджет.

Свързани статии
Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас Влиза в сила решението за въвеждане на „синя зона“ в Поморие Продължават безплатните прегледи в Поморие Четири дни безплатни прегледи в МБАЛ-Поморие
Тагове
такси бакшиши данъци поморие
Коментари

Още от последните новини