Намалиха данъка на таксиметровите шофьори в Поморие

Намалиха данъка на таксиметровите шофьори в Поморие - E-Burgas.com

За втора поредна година таксиметровите превозвачи в Поморие ще ползват данъчни облечения. Годишният данък за таксиметров превоз в община Поморие за 2022 г. ще бъде намален от 600 лв. на 300 лв. за данъчно задължените лица. Промяната произтича от приетия и публикуван в Държавен вестник Закон за Държавния бюджет за 2022 г.

Съгласно Закона, данъчно задължените лица заплащат годишния данък за таксиметров превоз на пътници за 2022 г., определен в наредба на Общинския съвет, намален с разликата между размера на определения от Общинския съвет годишен данък върху таксиметров превоз на пътници за 2021 г. и минималния годишен размер на данъка по чл. 61ф от ЗМДТ от 300 лв., но не по-малко от 300 лв.

В тази връзка при определен за Община Поморие данък върху таксиметров превоз на пътници за 2021 г. в размер на 600 лв., данъчно задължените лица ще заплащат на Община Поморие 300лв., а разликата ще бъде компенсирана от Държавния бюджет.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
такси бакшиши данъци поморие
Коментари

Още от последните новини