Над 270 участници ще бягат на традиционния триатлон "Лъвско сърце" в Приморско

Над 270 участници ще бягат на традиционния триатлон
Снимка Александър Киричев

Предизвикателството съчетава спорта на открито с мистичната култура и природа на региона

Остават 35 места за участие в категория ултра и 95 места за отборно участие в ултра крос триатлона „Лъвско сърце”, който ще се проведе на 7-ми септември в Приморско. Към момента има 277 участници, които ще се съревновават в трите етапа на триатлона: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 кмпланинско колоездене вгорите на Странджа и 21 км бягане в резерват Ропотамо.

Състезанието се провежда за четвърта поредна година и предизвиква участниците да събудят своето лъвско сърце, като преминат трасе с обща дистанция от 140 километра, индивидуално или отборно в щафета от трима за контролно време от 13 часа. Това уникално по рода си състезание в България, продължава да привлича все повече атлети и любители на спорта, които са готови да премерят сили със себе си. Очаква се тазгодишното издание да бъде най-мащабното по рода си.

„Преживяването не може да се опише с думи. Почти не минава ден, в който да не си спомня за това състезание.“,споделя Павлин Георгиев, участвал в третото издание на триатлона.Трасето на „Лъвско сърце“ не е случайно избрано. Маршрутът преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Етап плуване доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла.

Във втория етап –колоездене -се прекосяват резерватитеСилкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като „Пътя на коня“. Последният етап е за бегачите -в резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.Поради дългия почивен уикенд тази година, всички участници и доброволциса добре дошли на Базов лагер „Лъвско сърце“ на плаж Перла в Приморско още от 6-ти септември. Зрителите могат да заповядат на 7-ми септември.

Ще бъде осигурено и онлайн излъчване и проследяване на живо.Организаторите приканват всички желаещи да се запишат за състезанието, да го направятне по-късно от 18-ти август 2019г. Освен участници, “Лъвско сърце” цели да привлече и голям брой доброволци, които желаят да се включват в организацията на състезанието.

През 2018 г. техният брой надвишаваше 100 човека.Към днешна дата набирането е все още отворено. Желаещите могат да се запишат на следния линк: https://www.lionheart.bg/volunteers-bg/  

Организатори са Сдружение „Лъвско сърце“ и Община Приморско.

Коментари

Още от последните новини