Националният омбудсман алармира: Частни съдебни изпълнители запорират пенсии

Националният омбудсман алармира: Частни съдебни изпълнители запорират пенсии - E-Burgas.com

Имаме множество сигнали за запориране на пенсии заради задължения и частни съдебни изпълнители. По време на пандемията гражданите останаха без доходи, без работа, а банките и ЧСИ трябва да проявят разбиране. Това заяви пред БНТ омбудсманът Диана Ковачева.

Хората остават без пари, въпреки това увеличават цената на водата. По-високата цена не се отразява на качеството на водата. Няма ползи за гражданите. 60-70% е загубата на вода в страната, а това се поема от гражданите, коментира омбудсманът.

Вчера инициирах онлайн среща, в която образователният министър отговаря на граждански и родителски въпроси за дистанционното образование. Няма ревен достъп до образование. Децата със специални нужди и увреждания са силно засегнати от онлайн обучението, разкри Ковачева.

Вчера имахме сигнал, че учители на първи клас не си пускат камерата, за да не им се нарушава личното пространство. Как се предполага, че тези хора ще учат децата ни да пишат? Не само, че преподавателите трябва да са с включени камери, но и да пишат на дъска, категоричен бе гражданският защитник.

Свързани статии
Длъжници платиха над 4 млн. лв. просрочени данъци за седмица Туроператори задлъжняли с 60 млн.лв. заради отменени пътувания Болниците у нас са задлъжняли с близо 700 милиона лева ЧСИ ще запорира сметки на шофьорите с неплатени глоби? Версия: Палежът в кантората на Трифон Димитров - за отмъщение Извънредно! Запалиха кантората на частен съдебен изпълнител (снимки) Удължават срока за плащане на битовия ток Събирачи на дългове се запукаха помежду си в Средец, стигна се до изстрели Предлагат намаляване на цените на парното и топлата вода, за Бургас с 16,4%
Тагове
запор сметки дългове чси
Коментари

Още от последните новини