Длъжници платиха над 4 млн. лв. просрочени данъци за седмица

Длъжници платиха над 4 млн. лв. просрочени данъци за седмица - E-Burgas.com

Данъчните прилагат нов модел на лични срещи за събиране на закъснели плащания

Националната агенция за приходите събра над 4 млн. лева просрочени задължения само за 7 дни, като десетки длъжници са поели ангажимент за внасяне на още над 9 млн. лв. за данъци и осигурителни вноски през следващите 2 седмици.

Това се дължи на ангажирането на териториалните директори на НАП и организирането на спешни персонални срещи с най-големите длъжници, което доведе до бързи положителни резултати при събирането на публични дългове, съобщават от приходната агенция.

Териториалните директори са разговаряли лично с 95 лица в рамките само на седем дни, като в партньорски дух са обсъдени възможностите за плащане, включително на части. Близо 50% от длъжниците са направили плащане непосредствено след срещата. Част от лицата са поели ангажимент до края на юни 2021 година да погасят задължения на обща стойност над 9 млн. лева, а други - че ще заплатят дълговете си в рамките на годината. Срещите с лица със закъснели плащания към бюджета продължават.

Свързани статии
В Несебър готвят намаляне на такси НАП-Бургас събра 1,2 млрд. лв. от данъци и осигуровки НАП "захлеби" с 28,2 млрд. лв. от граждани и фирми Ето работното време на касите за плащане на данъци в Бургас до края на годината Окошариха мъж принудил двама души да му плащат по 4 бона на месец НАП отчете над 7 млн. лв. данъци от бургаския бизнес МВР и НАП влязоха в "Автомагистрали" Над 90 % от бургаските дружествата и едноличните търговци вече са обявили доходите си пред НАП Правителството търси начини как да овладее скока на цената на тока Напрежение на Каваци заради незаконни постройки
Тагове
дългове данъци нап
Коментари

Още от последните новини