Длъжници платиха над 4 млн. лв. просрочени данъци за седмица

Длъжници платиха над 4 млн. лв. просрочени данъци за седмица - E-Burgas.com

Данъчните прилагат нов модел на лични срещи за събиране на закъснели плащания

Националната агенция за приходите събра над 4 млн. лева просрочени задължения само за 7 дни, като десетки длъжници са поели ангажимент за внасяне на още над 9 млн. лв. за данъци и осигурителни вноски през следващите 2 седмици.

Това се дължи на ангажирането на териториалните директори на НАП и организирането на спешни персонални срещи с най-големите длъжници, което доведе до бързи положителни резултати при събирането на публични дългове, съобщават от приходната агенция.

Териториалните директори са разговаряли лично с 95 лица в рамките само на седем дни, като в партньорски дух са обсъдени възможностите за плащане, включително на части. Близо 50% от длъжниците са направили плащане непосредствено след срещата. Част от лицата са поели ангажимент до края на юни 2021 година да погасят задължения на обща стойност над 9 млн. лева, а други - че ще заплатят дълговете си в рамките на годината. Срещите с лица със закъснели плащания към бюджета продължават.

Свързани статии
От днес декларираме доходите си пред НАП Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър НАП спря над 130 онлайн сайта за залагане без лиценз Пациент нападна медик докато го лекува От август ще се издават електронни направления за хоспитализация Парични бонуси срещу сигнали за укриване на данъци Последен ден, в който бургазлии могат да платят данъците си с отстъпка НАП съветва да не се разчита на пощите за данъчните декларации Общината събира данъците от селата на място и с отстъпка Над 300 хил. тона зърно са открити в база в Камено
Тагове
дългове данъци нап
Коментари

Още от последните новини