Длъжници платиха над 4 млн. лв. просрочени данъци за седмица

Длъжници платиха над 4 млн. лв. просрочени данъци за седмица - E-Burgas.com

Данъчните прилагат нов модел на лични срещи за събиране на закъснели плащания

Националната агенция за приходите събра над 4 млн. лева просрочени задължения само за 7 дни, като десетки длъжници са поели ангажимент за внасяне на още над 9 млн. лв. за данъци и осигурителни вноски през следващите 2 седмици.

Това се дължи на ангажирането на териториалните директори на НАП и организирането на спешни персонални срещи с най-големите длъжници, което доведе до бързи положителни резултати при събирането на публични дългове, съобщават от приходната агенция.

Териториалните директори са разговаряли лично с 95 лица в рамките само на седем дни, като в партньорски дух са обсъдени възможностите за плащане, включително на части. Близо 50% от длъжниците са направили плащане непосредствено след срещата. Част от лицата са поели ангажимент до края на юни 2021 година да погасят задължения на обща стойност над 9 млн. лева, а други - че ще заплатят дълговете си в рамките на годината. Срещите с лица със закъснели плащания към бюджета продължават.

Свързани статии
Над 90 % от бургаските дружествата и едноличните търговци вече са обявили доходите си пред НАП Правителството търси начини как да овладее скока на цената на тока Напрежение на Каваци заради незаконни постройки Румен Спецов е новият шеф на НАП Два милиона са внесени в бюджета само от физическия ПОС терминал на НАП в Бургас Турски съд осъди кайт сърфистка за нападение на бургаска състезателка Бизнесът има 3 дни да декларира данъците си пред НАП Туроператори задлъжняли с 60 млн.лв. заради отменени пътувания НАП след запитване на бургаски депутат: Над 3 400 търговци са получили подкрепа Поморие няма да вдига данъците през 2021
Тагове
дългове данъци нап
Коментари

Още от последните новини