Много успешен летен сезон по Южното Черноморие, семейният туризъм тържествува

Много успешен летен сезон по Южното Черноморие, семейният туризъм тържествува  - E-Burgas.com

Очакванията са за ръст на туристите и през август

По-успешен летен туристически сезон в сравнение с миналата година отчитат по Южното Черноморие.

125% е увеличението на туристите през юли в сравнение със същия период на миналата година.

Според Туристическата камара в Бургас, най-много са българските, румънските и украинските туристи. В същото време чартърните полети са намалели с 62% в сравнение с годината преди пандемията.

„С чартърни полети идват туристи от Австрия, Белгия, Дания, Чехия, Германия, Ирландия, Нидерландия, отчасти и Полша“, уточни председателят на регионалната Туристическа камара в Бургас Иван Иванов, цитиран от БНР.

Тъй като масовият туризъм е заменен от семейни почивки, повечето туристи пристигат с автомобили. Това подчерта недостига на паркинги.

„Всички местенца, частни и държавни, улици, алеи, градинки, всичко е запълнено с коли, което е малко нелицеприятно“, каза Веселин Налбантов, хотелиер от Слънчев бряг.

Очакванията са за ръст на туристите и през август.

Свързани статии
Излизаме от червения списък на Израел като рискова държава Туристическият бранш и правителството искат да разрешат кризата до 10 дни Румънци и поляци спасили сезона в курортите ни Пуст "Слънчев бряг" през септември въпреки ниските цени Лято и пандемия: Пълни хотели, ресторанти - наполовина Туристическият сезон почти двойно по-успешен от предишния Над 2,5 млн. туристи почивали в България от началото на май Мизерни условия, лоша хигиена и скъпи чадъри сред основните оплаквания на туристите по Черноморието Почти на 100% са запълнени местата за настаняване в Слънчев бряг Обща кауза: Бургас и Варна обединени в рекламата на Черноморието
Тагове
Летен сезон 2021 туризъм туристи
Коментари

Още от последните новини