Много успешен летен сезон по Южното Черноморие, семейният туризъм тържествува

Много успешен летен сезон по Южното Черноморие, семейният туризъм тържествува  - E-Burgas.com

Очакванията са за ръст на туристите и през август

По-успешен летен туристически сезон в сравнение с миналата година отчитат по Южното Черноморие.

125% е увеличението на туристите през юли в сравнение със същия период на миналата година.

Според Туристическата камара в Бургас, най-много са българските, румънските и украинските туристи. В същото време чартърните полети са намалели с 62% в сравнение с годината преди пандемията.

„С чартърни полети идват туристи от Австрия, Белгия, Дания, Чехия, Германия, Ирландия, Нидерландия, отчасти и Полша“, уточни председателят на регионалната Туристическа камара в Бургас Иван Иванов, цитиран от БНР.

Тъй като масовият туризъм е заменен от семейни почивки, повечето туристи пристигат с автомобили. Това подчерта недостига на паркинги.

„Всички местенца, частни и държавни, улици, алеи, градинки, всичко е запълнено с коли, което е малко нелицеприятно“, каза Веселин Налбантов, хотелиер от Слънчев бряг.

Очакванията са за ръст на туристите и през август.

Свързани статии
Австрийска делегация се запозна с проблемите на бургаския туризъм и бежанците Поморие в готовност за летния сезон, очаква първите туристи Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон Чакаме едва 50 хиляди руснаци да почиват у нас през лятото Първият чартърен полет на летище Бургас се очаква на 10 април Христо Проданов: Руските летовници ще почиват в Турция и Кипър, не у нас Европейски туроператори се отказват от резервациите си у нас Обсъдиха развитието на балнео и спа туризма у нас Експерт: Ще загубим и руски и украински туристи
Тагове
Летен сезон 2021 туризъм туристи
Коментари

Още от последните новини