Mитрополит Гавриил: Не вярвам, че в храма може да се предаде зараза, но не искаме упреци

Mитрополит Гавриил: Не вярвам, че в храма може да се предаде зараза, но не искаме упреци  - E-Burgas.com
Снимка: БНТ

Аз лично не вярвам, че в храма може да се предаде зараза, но искаме да се предпазим най-вече от упреци. Това заяви ловчанският митрополит Гавриил по повод мерките, които ще се вземат за Великденските празници.

Той допълни, че службите на Великден ще бъдат пред храмовете. Служителите на храмовете ще носят предпазни средства. 

"Днес имахме извънредно заседание на Светия Синод. Имахме голямата радост сред нас да бъде и министър-председателят. Светият Синод изрази своето голямо уважение към него и към правителството в България. Казвам го съвършено искрено. Той доказа себе си, защото е казано, че в трудни момента човек показва какво има в него", посочи митрополит Гавриил. 

По думуте му в храмовете се извършва ежедневна дезинфекция на иконите, а на праговете има наповена с дезинфектант изтривалка. Има препоръка богомолците да влизат с маски и да са на безопасно разстояние.

Митрополит Гавриил изброи "чудеса", на които е станал свидетел на Великден.

"Имам великденски яйца, които си пазя от години вкъщи на библиотеката.  Едно от тях се счупи, вътре е малко изсъхнало, но иначе му няма нищо. Имам богоявленска вода от 15 години, която е налята в шише. Ако сега я отворя, все едно сега съм я налял."

Свързани статии
Нова акция по пътищата за празниците, АПИ спира с ремонтите Очаква се засилен трафик в цялата страна Реставрират бургаския храм "Св.св. Кирил и Методий" в автентичния му вид Лаборатория „ЛИНА” обявява дежурните си филиали по време на майските празници Днес е петият ден от светлата седмица Първите учебници по религия влизат в училище от есента Мюфтийството само затваря джамиите у нас за Рамазан Бургас показа здрав разум на Великден (видео) Затягат контрола за пътуване между градовете по Великден МВР ще охранява 4000 храма на Великден, няма да допуска струпвания
Тагове
църква религия празници
Коментари

Още от последните новини