Митничари сгащиха контрабандни анаболи, стероиди и секс стимуланти в кутии за баклава на ГКПП "Лесово"

Митничари сгащиха контрабандни анаболи, стероиди и секс стимуланти в кутии за баклава на ГКПП

472 опаковки с различни видове лекарствени средства, включително хормон на растежа, анаболни стероиди, антибиотици, болкоуспокояващи, сексуални стимуланти, бяха открити при митническа проверка на влизащ в страната от Турция лек автомобил.  

Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на Митнически пункт Лесово вчера на входящо трасе за леки автомобили, управлявана от турски гражданин, с адресна регистрация в Германия.  Шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране. При извършената митническа проверка, митническите служители откриват в чанти с личен багаж на шофьора, в хладилна чанта, в две кутии от баклава и укрити във фабрични кухини в багажника на автомобила общо 472 опаковки, съдържащи 21 различни видове и търговски марки лекарствени средства, както и 1500 броя предпазни маски за лице. Сред задържаните контрабандни медикаменти са 237 ампули и 1420 таблетки от пет различни търговски марки анаболен стероид,  38  опаковки  инжекционен разтвор с хормон на растежа "Genotropin", 690 таблетки и 224 сашета сексуални стимуланти с надписи „Vegal Extra“, „Cialis“, „Kamagra“ и други, също и различни видове антибиотици и болкоуспокояващи средства, с надписи на турски език.

Контрабандните лекарствени средства и предпазни маски са иззети. Срещу шофьора на автомобила, турски гражданин с инициали С.С., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Свързани статии
Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Засилен трафик на границата с Гърция, но няма задръствания Задържаха трима турци за пренос на наркотици през границата Предстои разширение на ГКПП "Малко Търово" и нов туристически пункт край Резово Топ удар на Дунав мост: Задържаха близо 50 кг хеорин Митничари надушиха контрабандни пари край Малко Търново Митницата продава на търг коли, иззети на границата с Турция Над 10 километра опашка на единствения вход за Гърция
Тагове
ГКПП
Коментари

Още от последните новини