Медицинска сестра-доброволка помага цял месец в Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас

Медицинска сестра-доброволка помага цял месец в Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас - E-Burgas.com
Д-р Бойко Миразчийски, Татяна Георгиева и главната медицинска сестра Татяна Пейчева

Медицинската сестра от общинското здравеопазване Татяна Георгиева цял месец помага в Инфекциозното отделение на УМБАЛ  Бургас. Тя е първата, която се отзова на призива на общината и ръководството на болницата към медицинските сестри от затворените ясли и градини - да подкрепят колегите си в болницата по време на кризата с КОВИД-19. Днес бе последният й работен ден тук.

"Реших да помогна, защото съм работила в отделение. Знам колко е трудно, колко извънреден труд полагат колегите и как графикът свети в червено. Благодаря на главната медицинска сестра, на старшата и на всички колеги, защото бяха много внимателни, приеха ме като своя, научих много от тях - по отношение на предпазни облекла, дезинфекция, надявам се това да ми е от полза занапред", казва Татяна Георгиева.

Татяна Георгиева е медицинска сестра с 38 години стаж. От четири години работи в детска градина. Преди това е била в реанимацията на болницата в Козлодуй, докато съпругът й е на щат в атомната централа. На въпроса дали не я е било страх от коронавируса споделя, че не се е уплашила нито за момент. "Не изпитвах страх. Нормално е човек да е притеснен, защото става дума за нещо непознато, но спазвах всички мерки за предпазване и съм абсолютно здрава", казва тя. През този месец има два направени ПСР теста, и двата са отрицателни. Семейството й без колебание приема решението й да отиде на първа линия - там, където се лекуват болните от коронавирус.

"Благодаря за отношението и за положения труд! Той беше много ценен за нас, надявам се никога вече това да не се налага", каза на доброволката изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски. Той отправи специални благодарности към Община Бургас и зам.-кмета по здравеопазване Йорданка Ананиева, която организира командироването на медицински сестри от ясли и градини в болницата.

Свързани статии
Областните управители ще следят за капацитета на болниците Започва реалното планиране на новата детска болница в Бургас Ето как ще изглежда УМБАЛ-Бургас след три месеца Дадоха зелена светлина за изграждането на модерна детска болница в Бургас Ревматологията на УМБАЛ Бургас получи награда Нов оперативен метод в УМБАЛ Бургас възстановява слуха на пациенти на 100% Болница спря прием на пациенти заради COVID-19 Дългоочакваният 5D скенер пристигна в Онкото (Снимки) Бургаската реанимация се сдоби с нови монитори Обещаващ неврохирург с над 700 операции избра Бургас пред София
Тагове
УМБАЛ-Бургас болница
Коментари

Още от последните новини