Манолова към Борисов: Кой е П.М., когото ще назначавате за шеф на КЕВР?

Манолова към Борисов: Кой е П.М., когото ще назначавате за шеф на КЕВР? - E-Burgas.com

Манолова призова и президента Радев да наложи вето върху текстовете в ЗИД на Закона за енергетиката, касаещи намаляването на стажа на шефа на КЕВР

Г-н Борисов, кой е П.М., когото Вашите депутати от ГЕРБ ще назначават за шеф на КЕВР? Това попита Мая Манолова премиера Борисов във видео на живо във Фейсбук след края на заседанието на Комисията по енергетика в парламента, на което бяха гласувани промени в Закона за енергетиката.

Според изменението, внесено от ГЕРБ, за да стане някой шеф на КЕВР, ще е необходим 5 години професионален стаж, а не както досега 10 години, уточни Манолова.

За да разясни на Борисов инициалите П.М., тя ги свърза с израза на премиера „пунта мара“, като призова Борисов да обяви публично кой е П.М. и дали действително той ще бъде новият шеф на КЕВР, за който специално се променя Закона за енергетиката.

Манолова призова и президента Румен Радев да наложи вето върху текстовете в ЗИД на Закона за енергетиката, касаещи професионалния опит на шефа на КЕВР.

Не съм съгласна в КЕВР да бъдат изпратени удобни на властта хора, които утре, като трябва да защитят интересите на българските граждани, да се съобразяват с тези, които са ги назначили. Да променят специално закона за някого и да го назначат на най-високата заплата, обвързва лицето с тези, които са го избрали, подчерта Манолова.

Не е редно цената на парното, тока и водата да се определят от орган, зависим от ГЕРБ, нито КЕВР да е клон на ГЕРБ. Редно е КЕВР да е независим орган, както предвижда българското законодателство, каза тя.

Гражданите не вярват в българските институции, защото законите се променят за определени хора, които са удобни на властта, която управлява държавата вече 10 години, категорична бе Манолова.

Свързани статии
Заплашили Мая Манолова да спре да рови в газовите далавери Димитър Николов: Поскъпването на водата с 60% е шок за бургазлии Комитова: Крайната цена на водата се регулира от КЕВР, а токът се повиши неконтролирано Очакваме скок на водата с 30% ИБГНИ ще се борят за реализация на третия мандат Мая Манолова: Диалогът за следващото правителство ще е публичен Мая Манолова оглави комисията, която ще проверява Борисов Манолова и Табаков представиха платформата си в Бургас, обещаха 1000 лв. минимална работна заплата Мая Манолова и Живко Табаков искат спешен ремонт на възлов път до село Черни връх Мая Манолова и Живко Табаков откриха приемна на „Изправи се. БГ” в Бургас
Тагове
мая манолова кевр
Коментари

Още от последните новини