Линейка обедини общините Несебър и Бяла

Линейка обедини общините Несебър и Бяла  - E-Burgas.com

Кметът  на Община Несебър Николай Димитров присъства на церемония по приемане на нова линейка за Центъра за спешна медицинска помощ – Варна, филиал Бяла. Филиалът на ЦСМП в Бяла е единственият в страната, който работи на териториално-функционален принцип и по държавно разпределение обслужва две общини – Несебър (в района на Обзор) и Бяла.

Линейката е придобита по ОП „Региони в растеж“ по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“.

На събитието присъстваха кметът на община Бяла Пеньо Ненов, директорът на „Дирекция здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“ към Община Несебър Красимира Тодорова, д-р Петров – отговорник на филиала в Бяла, Милко Лефтеров – ръководител група „Транспорт“ в ЦСМП- Варна, д-р Иван Здравков – заместник директор на ЦСМП- Варна, д-р Блажевски- ортопед- травматолог в МБАЛ „Св. Анна“ – Варна и др.

По време на разговорите, последвали църковните ритуали по освещаване на новата техника, кметът на община Несебър Николай Димитров подчерта, че „в този труден момент е важно да се обединяваме – хора и институции, и да работим заедно и в синхрон, за да преодолеем предизвикателствата на новата ситуация, която COVID създаде. Важно е да разберем, че съвместните действия са гаранция за успех както на местно, така и на държавно ниво. Работата на центъра за спешна помощ в Бяла, който обслужва две общини в две различни области, е пример за добрата организация и успешното сътрудничество между Бяла и Несебър.“.

Оборудването и възможностите на линейката бяха демонстрирани на шофьорите, които ще я обслужват, от Милко Лефтеров – ръководител група „Транспорт“ в ЦСМП- Варна.

Новата техника ще повиши значително качеството и бързината при реакция на спешни случаи както за Бяла, така и за Обзор и селата Баня, Паницово, Приселци, Раковсково и Емона.

Галерия
Свързани статии
Топ удар на бургаските крининалисти в Несебър (Снимки) Ученици от Несебър спечелиха 60 медала на математическо състезание 267 бебета са проплакали в Несебър през 2020 Несебър със собствен проект за опазването на Черно море Напрежение между община и граждани заради улица в Несебър Започва подмяна на ключови водопроводи в Несебър Несебър изпраща година с реализирани и започнати проекти за милиони Третокласникът Венци от Несебър спечели Национален коледен математически турнир Мъж отива в ареста заради кражба от кафе автомати в Несебър Дядо Коледа дойде в Несебър (Снимки)
Тагове
несебър линейка
Коментари

Още от последните новини