Костадин Ангелов уточни какво отваря и какво не от 4 януари

Костадин Ангелов уточни какво отваря и какво не от 4 януари - E-Burgas.com

От 4 януари 2021 г. учениците от първи до четвърти клас ще учат присъствено. От същата дата отварят детските градини и ясли. Това се посочва в заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Какви са мерките от 4 януари 2021 г.

  • Галерии и музеи отварят при заетост на местата до 30% от общия им капацитет, спазване на дистанция от 1,5 метра, както и задължително носене на предпазни маски. Театрите ще продължат да работят при правилата, записани в Заповед № РД-01-677 от 25.11.2020 г.
  • Преустановяват се всички колективни спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18-годишна възраст. Изключение се допуска само за картотекирани спортисти към спортните федерации. Всички спортни мероприятия ще се провеждат без публика.
  • Ресторантите на територията към местата за настаняване ще работят при използване на капацитета им до 50% и при ограничено работно време - от 6:00 до 22:00 часа.
  • Моловете остават затворени, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други доставчици на съобщителни и комунални услуги и услуги по химическо чистене в тях.
  • Продължава забраната за посещения във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма. Допускат се само доставки или взимане на храна за дома и офиса.
  • Игралните зали и казината няма да работят.
  • Фитнес центровете и залите за групови занимания към тях остават затворени.
  • Продължава забраната и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.
Свързани статии
Туристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътувания Още 19 200 дози ваксини "АстраЗенека" пристигат у нас Гърция се отваря постепенно от началото на април Проф. Балтов: Ако спазваме мерките, затварянето ще е 10 дни И Габрово затяга мерките Полицията и РЗИ започнаха масови проверки на заведенията в Бургас РЗИ-Пловдив: Окончателният протокол по случая с починалата жена, ще бъде готов другата седмица Смъртен случай е причината за спирането на „АстраЗенека“ у нас Министър Ангелов в Бургас: С 30% са се увеличили спешните повиквания заради ковид в областта Кабинетите за ваксинация в Бургас отварят врати за служителите от избирателните секции
Тагове
мерки локдаун костадин ангелов
Коментари

Още от последните новини