Кметът Тихомир Янакиев опроверга концесионера: Няма щети по плажовете в Созопол

Кметът Тихомир Янакиев опроверга концесионера: Няма щети по плажовете в Созопол - E-Burgas.com

Няма щети по плажовете на Созопол. Това заяви кметът в ефира на bTV Тихомир Янакиев в отговор на сигнал от концесионера, че лошото време е отнесло големи количества пясък от централния плаж в града и плаж „Харманите".

„Аз не виждам нищо по-различно от състоянието на плажа в сравнение с предни години. Нито вчера, нито онзи ден е имало морски бури, които да са по-различни от тези, които са характерни за сезона", заяви Янакиев.

Според концесионера на Централния плаж в Созопол, ако му е било позволено да изгради диги на плажа, е нямало да се стигне до щетите. „Аз не виждам, като вкараш багер на плажа, как ще спреш дъжда - за мен това няма смисъл", заяви още кметът. По думите му водата, която се е задържала по плажната ивица, е част от обичайната ситуация. По-късно тези количества се отичат в морето.

Единствената щета е, че на плажа има разрушена подпорна стена, която разделя плажната ивица от морската градина. „Стената е част от обхвата на концесионера - негово е задължението да я поддържа", категоричен е кметът.

Относно плаж „Харманите" и сигналите от местния концесионер, че водата от дъждовете е отнесла пясъка, Янакиев коментира, че задържалата се вода върху плажа е част от водосбора.

„Откакто се помня, там е водосборът на местността. Това не е нещо необичайно. Като са раздавали концесиите е трябвало да им кажат", каза още кметът на Созопол.

 

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
тихомир янакиев созопол плаж щети концесионер
Коментари

Още от последните новини