Киноклас Бургас търси млади таланти, които да заснемат документален филм за града

Киноклас Бургас търси млади таланти, които да заснемат документален филм за града - E-Burgas.com

Записалите се ще имат възможност да влязат в ролята на сценаристи, режисьори, оператори, сценографи, монтажисти и звукорежисьори

Киноклас Бургас 2022 към "София филм фест на брега" отново търси млади хора, които желаят да станат сценаристи, режисьори, оператори, сценографи, монтажисти и звукорежисьори. 

Кинокласът се организира за четвърта поредна година, като за тази художественият ръководител проф. Георги Дюлгеров е определил темата да бъде документално кино. Идеята е младите творци да покажат Бургас през своите очи, да разкажат лични истории за своя град, свързани с морето и съкровените му места

Участниците имат възможност да добият нови умения по време на различните етапи на създаването на един и по този начин да открият своята страст, а защо не и бъдеща професия. Преминавайки през няколко фази на обучение и творчество, Класът ще се запознае с езика на киното и ще се учи на неговата азбука. Като краен резултат участниците ще създадат свои документални късометражни филми за Бургас.

Ако сте на възраст между 12 и 40 години, изпратете ни лично съобщение на страницата на София филм фест на брега във Фейсбук. Там може да научите и повече подробности, както и да се запознаете с програмата на целия курс.  Крайният срок за записване е 31 януари. 

 

 

Свързани статии
Мария Бакалова ще снима трилър с Ева Грийн за войната в Афганистан Иван Кокинов, който опита да убие ученика с нож, ще лежи 10 години Прожектират безплатно на бургазлии "Жълт олеандър", очаква ги среща с Китодар Артхаус Бургас с интересна програма на Флората днес Четири прожекции от фестивала "Киноваканция" може да гледаме днес Филм с Мария Бакалова ще закрие кинофестивала в Бургас Ето кой филм получи бургаското престижното отличие "Сребриста чайка" Откриха "София филм фест на брега" с емоционален филм (Снимки) Носител на “Оскар” и още два филма с номинации гледаме през април в Бургас Два документални филма в програмата на 20-ия “София филм фест на брега”
Тагове
Киноклас София филм фест на брега кино
Коментари

Още от последните новини