Жена от Айтос взе най-тежката мярка заради кражба на 400 лева

Жена от Айтос взе най-тежката мярка заради кражба на 400 лева - E-Burgas.com

По искане на Районна прокуратура–Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо жена, обвинена в кражба, извършена при условията на опасен рецидив.

Тя отнела сумата от 400 лева от 85-годишен мъж. Престъплението е осъществено преди около седмица в Айтос. То е квалифицирано по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „б“ от НК, тъй като е осъществено при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че кражбата е извършена от дома на възрастния човек, който бил посетен от две жени. Едната от тях разсейвала мъжа, а другата извършила кражбата.

Определението на Районен съд – Айтос подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Бургас.

Свързани статии
Шишков в Айтос: Ще съдействаме за изграждане на обходен път, липсва инициатива от общината Зам.-министър също идва на проверката в Айтос Инспектират нововъведените мерки на опасния път в Айтос Кметът на Айтос и НПО ще обсъдят нови мерки за ограничение на трафика Приеха Северения обход на Айтос като обект с регионално значение Комисия обследва целия участък, през който минават камионите в Айтос Ето какви мерки се взимат в опасния участък в Айтос още от днес Заловиха автоджамбази, откраднали и продали микробус за 1 200 лв. Съдът спаси Рагевски от аверите на Юмер и го остави в ареста Задържаха бургазлия за 72-часа, повдигат му обвинение за отвличане
Тагове
айтос кражба мярка
Коментари

Още от последните новини