Жена от Айтос взе най-тежката мярка заради кражба на 400 лева

Жена от Айтос взе най-тежката мярка заради кражба на 400 лева - E-Burgas.com

По искане на Районна прокуратура–Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо жена, обвинена в кражба, извършена при условията на опасен рецидив.

Тя отнела сумата от 400 лева от 85-годишен мъж. Престъплението е осъществено преди около седмица в Айтос. То е квалифицирано по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „б“ от НК, тъй като е осъществено при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че кражбата е извършена от дома на възрастния човек, който бил посетен от две жени. Едната от тях разсейвала мъжа, а другата извършила кражбата.

Определението на Районен съд – Айтос подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Бургас.

Свързани статии
Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Неадекватен мъж от Карлово подлуди Айтос с бомбички, заплашва полицаи Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък Пиян айтозлия се претрепа с триколка Айтос дочака: Осигуриха финансиране за дългоочакван ремонт на две улици Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Двудневен празник проведоха в Айтос (Снимки) Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос ЖП прелези в Айтоско отиват в историята, общината изгражда нови надлези Хванаха 22-годишен дилър в Айтос
Тагове
айтос кражба мярка
Коментари

Още от последните новини