Жена от Айтос взе най-тежката мярка заради кражба на 400 лева

Жена от Айтос взе най-тежката мярка заради кражба на 400 лева - E-Burgas.com

По искане на Районна прокуратура–Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо жена, обвинена в кражба, извършена при условията на опасен рецидив.

Тя отнела сумата от 400 лева от 85-годишен мъж. Престъплението е осъществено преди около седмица в Айтос. То е квалифицирано по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „б“ от НК, тъй като е осъществено при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че кражбата е извършена от дома на възрастния човек, който бил посетен от две жени. Едната от тях разсейвала мъжа, а другата извършила кражбата.

Определението на Районен съд – Айтос подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Бургас.

Свързани статии
Болницата в Айтос пред колапс, препълнена е с ковид пациенти Айтос грейна предпролетно (Снимки) Нов четирилентов път до Бургас и детски градини - Aйтос вади завидни проекти Исторически бюджет за Айтос, вдигат парите за спорта с 20 хил. лева В Айтос вече събират непотребни електроуреди Регионалният министър и АПИ обмислят извеждане на трафика от Айтос Стабилен бюджет няма да вкарва Айтос в дългове през 2021 Община Айтос ще обсъди бюджета с гражданите при строго спазване на пандемичните мерки Полицията в Бургас показа цигани от „Победа“, окрали детска количка Бургаският съд не помилва кадец на велосипеди, остави го в ареста
Тагове
айтос кражба мярка
Коментари

Още от последните новини