Жена от Айтос взе най-тежката мярка заради кражба на 400 лева

Жена от Айтос взе най-тежката мярка заради кражба на 400 лева - E-Burgas.com

По искане на Районна прокуратура–Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо жена, обвинена в кражба, извършена при условията на опасен рецидив.

Тя отнела сумата от 400 лева от 85-годишен мъж. Престъплението е осъществено преди около седмица в Айтос. То е квалифицирано по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „б“ от НК, тъй като е осъществено при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че кражбата е извършена от дома на възрастния човек, който бил посетен от две жени. Едната от тях разсейвала мъжа, а другата извършила кражбата.

Определението на Районен съд – Айтос подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Бургас.

Свързани статии
Чейнчаджията, който обра работодателя си и яде бой от приятели, ще стои в ареста 2,8 години затвор за кражба на портмоне в Бургас В Айтос показаха напредък в програми за работа с деца на УНИЦЕФ Кмет и областен управител изпратиха айтоската надежда Селин Али на олимпиадата в Токио Ученици от Айтос направиха мултимедийни презентации в съда Айтос се гордее - ще има представител на Олимпиадата Айтос обновява спортната инфраструктура (Снимки) "Славееви нощи" се завръща на открито в парка в Айтос Възрастна жена загина в пожар в айтоско село 15 ученици с шанс за годишните награди в Айтос на 24 май
Тагове
айтос кражба мярка
Коментари

Още от последните новини